Gaburici: Experiența României este importantă pentru parcursul european al Republicii Moldova

by Genko Genko

Experiența României este importantă pentru parcursul european al Republicii Moldova, a declarat premierul Chiril Gaburici, care s-a întâlnit vineri cu ministrul român delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au remarcat caracterul special al relațiilor moldo-române și progresul schimburilor comerciale bilaterale. Totodată, părțile s-au pronunțat pentru impulsionarea valorificării potențialului de cooperare în diverse domenii, se arată într-un comunicat.

Șeful Guvernului a menționat faptul că Republica Moldova își dorește să beneficieze, în efortul de asimilare a standardelor și aplicare a reformelor, de experiența României, în special din perioada pregătirii pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Avem determinarea fermă de a avansa în realizarea obiectivului de integrare în UE și de a ne apropia tot mai mult de standardele europene. În acest sens, experiența României este foarte valoroasă pentru noi”, a spus premierul.

La rândul său, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a reconfirmat disponibilitatea de a continua proiectele de modernizare în Republica Moldova și sprijinul României pentru parcursul european al Chișinăului.

„Sperăm să avem în continuare relații bazate pe spiritul colaborării, identificării temelor comune și dezvoltării democratice a Republicii Moldova și României. Cred că suntem partenerii pe care puteți conta”, a subliniat oficialul român, care a efectuat joi și vineri o vizită în Republica Moldova.

CITIȚI ȘI...