Gaburici, după consultări cu Timofti: Voi colabora cu toate partidele

by Genko Genko

Candidatul PLDM la funcția de premier, Chiril Gaburici, susține că mizează în Parlament pe voturile tuturor fracțiunilor parlamentare și că dacă va fi ales în fruntea Guvernului atunci va colabora cu toate partidele.

Gaburici a menționat că președintele PLDM, Vlad Filat, este cel care i-a propus calitatea de candidat pentru funcția de premier și că a acceptat-o pentru a „continua cursul spre integrarea europeană”.

Totodată, acesta nu a exclus că în cadrul programului de guvernare, dar și în rândul candidaților propuși la funcția de ministru, ar putea fi operate anumite modificări față de configurația cu care venise Iurie Leancă.

„În următoarele zile vreau să am discuții și consultări cu partidele politice. Sper să fie susținut planul și echipa cu care voi veni. Am anumite propuneri (privind modificarea listei de candidați n.r.), dar o decizie va fi luată după discuții cu PLDM”, a declarat Chiril Gaburici după consultări cu președintele Nicolae Timofti.

Totodată, acesta a respins acuzațiile președintelui PL, Mihai Ghimpu, cum că ar avea „anumite probleme de integritate”, precizând că va veni cu mai multe detalii în zilele următoare.

CITIȚI ȘI...