Gaburici, despre embargourile Rusiei pentru Moldova: „Au un caracter politic”

by Genko Genko

Premierul Chiril Gaburici este de părere că sancțiunile Rusiei impuse Republicii Moldova, după semnarea Acordului de Asociere cu UE, sunt regretabile și au mai mult un caracter politic.

În opinia sa, deși Federaţia Rusă este un partener comercial important pentru Republica Moldova, este salutabil faptul că partenerii externi au arătat o deschidere mare pentru a ne ajuta să depășim problemele de ordin economic.

„Sancțiunile despre care vorbiţi (restricțiile economice – n.r.) sunt evident regretabile, consider că au mai mult un caracter politic. Federaţia Rusă este un partener comercial important pentru Republica Moldova şi din aceste considerente instituţiile relevante continuă negocierile pentru a face posibilă revenirea produselor moldoveneşti pe piaţa rusească. În acelaşi timp nu pot decât să mă bucur că partenerii noștri externi au arătat o deschidere mare pentru a ne ajuta să depășim aceste probleme. Vreau să vă spun cu mândrie că produsele agricole din Moldova sunt apreciate în toată lumea pentru calitatea pe care o au”, a declarat premierul într-un interviu pentru Hotnews.

În acest sens, Gaburici prevede continuarea reformelor de ordin economic, astfel încât consumatorii să aprecieze marfa moldovenească la justa sa valoare.

„Vă asigur că agricultura este una din prioritățile de bază ale guvernului, și în programul de guvernare și în planul de acțiuni am inclus un set de măsuri care vor impulsiona agricultura noastră la un nou nivel, european. Am început să muncim la acest capitol și sunt sigur că prin continuarea reformelor inițiate de guvernele Filat și Leancă vom câștiga noi piețe de desfacere, și vom primi aprecierea consumatorilor, pe măsura calității produselor pe care le avem”, a menționat Chiril Gaburici.

CITIȚI ȘI...