Gaburici cere supravegherea strictă a lui Shor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Chiril Gaburici a cerut supravegherea strictă a omului de afaceri Ilan Shor, pentru a preveni plecarea acestuia din țară.

Solicitarea a fost adresată Ministerului Afacerilor Interne, la ședința operativă a Cabinetului de miniștri din această dimineață, care s-a desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

„Domnule ministru Balan, în presă au apărut informații precum că Ilan Shor ar putea părăsi țara. Dat fiind faptul că omul de afaceri este învinuit în dosarul penal deschis pe marginea delapidărilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, vă rog, în perioada în care Shor se află în arest la domiciliu, să intensificați monitorizarea locuinței acestuia, astfel încât să nu ne pomenim în situația că a dispărut din țară și nu poate fi găsit. La moment, situația din sistemul financiar-bancar este extrem de importantă pentru țară. De aceea, nu ne putem permite nici un fel de eroare de sistem în acest caz”, a subliniat Chiril Gaburici.

Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe astăzi privind plasarea în izolator a omului de afaceri Ilan Shor.

Amintim că săptămâna trecută acesta a primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul băncilor devalizate, asta chiar dacă procurorii au cerut ca el să stea în izolator. Shor figura până miercuri în calitate de bănuit, iar procurorii au decis să-i schimbe statutul în învinuit, el urmând să fie arestat.

Potrivit investigației Kroll, controversatul om de afaceri s-ar afla în spatele acțiunilor de devalizare a BEM, Banca Socială și Unibank.

„Ceea ce este neclar în prezent este dacă el (Ilan Shor n.r.) a acționat de unul singur sau a fost vorba de acțiuni concertate, cu participarea altor părți”, se arată în una dintre concluziile raportului Kroll.

Shor consideră „măsura arestului, solicitată de anchetatori, ca fiind una abuzivă”, având în vedere faptul că a „colaborat deschis cu organele de anchetă”. El spune că s-a prezentat la solicitarea anchetatorilor de câte ori a fost nevoie și a „dat toate declarațiile necesare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...