Furturile din automobile sunt tot mai frecvente: Iată 5 pași simpli ca să-ți protejezi mașina de hoți

Furturile din automobile sunt tot mai frecvente: Iată 5 pași simpli ca să-ți protejezi mașina de hoți

Furturile din autoturisme sunt dintre cele mai frecvente și se pot întâmpla atunci când te aștepți mai puțin. Iată 5 soluții prin care îți poți proteja mașina de hoți:

1. Cei mai mulți hoți care fură din mașini sunt tentați de casetofon. Dacă acesta are fața detașabilă, ar fi bine să i-o scoți, durează doar câteva secunde și scapi de riscul de a te trezi cu mașina spartă.

2. Parchează mașina într-un loc luminat și populat, în acest fel hoţii se vor gândi de două înainte să îşi încerce norocul. Nu poți găsi tot timpul locuri de parcare luminate, dar atunci când se ivește ocazia e bine să profiți de ea.

3. Gravarea oglinzilor este recomandată de specialiști pentru că s-a înmulțit numărul furturilor de componente auto. Odată cu această creștere, costul oglinzilor a crescut foarte mult, iar hoţii profită din plin şi fură aceste componente auto de fiecare dată când au ocazia.

4. Montează un GPS pe mașină, în cazul în care autoturismul este furat, acest dispozitiv se va dovedi foarte util. Îți vei putea urmări mașina în timp real, iar oamenii legii o pot localiza în timp util.

5. Dacă ai un garaj în care îți ții mașina, trebuie să ai grijă ca acesta să nu fie prost protejat. Un hoț odată intrat într-un garaj are deplină intimitate şi poate fura nestingherit orice din maşină sau din garaj. Prin urmare, este bine să nu folosești doar un banal lacăt pentru garaj, ci şi o încuietoare, pentru a-i descuraja pe cât posibil pe cei care şi-au făcut un obicei din a fura prin această metodă.

0