Franța spune că Europa și SUA nu au „același model de civilizație”, după scandalul privind migrația

Franța spune că Europa și SUA nu au „același model de civilizație”, după scandalul privind migrația

Europa și Statele Unite nu au „același model de civilizație” și nu împărtășesc „anumite valori”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, care reacție la imaginile catalogate drept „șocante” cu copii separați de părinții lor la frontiera mexicană de către autoritățile americane, relatează AFP și Reuters.

„Nu vreau să se întâmple în Europa ceea ce se întâmplă în SUA”, a subliniat Benjamin Griveaux la postul de televiziune France 2.

„Nu avem acelaşi model de civilizaţie. Evident, nu împărtăşim anumite valori. Aceste imagini sunt şocante. Evident, noi suntem aici pentru a apăra un ideal european, care este un ideal al păcii, al libertăţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Preşedintele american a afirmat luni că nu va lăsa ca SUA să devină “o tabără pentru imigranţi”, în ciuda scandalului provocat de separarea a peste 2.400 de minori de părinţii lor fără documente.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a invocat spectrul crizei migratorii în Europa, neezitând să se exprime împotriva cancelarului german Angela Merkel în criza politică ce ameninţă coaliţia acesteia.

În acest sens, Benjamin Griveaux a făcut apel la „apărarea solidarităţii europene împotriva populismelor”, în contextul în care Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlnesc marţi la Berlin în încercarea a a afişa o poziţie unită cu 10 zile înainte de un summit al UE.

0