Franţa, profit de un miliard de euro după găzduirea Campionatului European de fotbal din 2016

Franţa, profit de un miliard de euro după găzduirea Campionatului European de fotbal din 2016

Franţa a înregistrat un profit de aproximativ un miliard de euro în urma găzduirii Campionatului European de fotbal din 2016, conform datelor făcute publice, marţi, de către Ministerul francez al Sportului, informează AFP.

Conform sursei amintite, pentru organizarea Campionatului European a fost nevoie de aproximativ 200 de milioane de euro. Din această sumă, statul francez a investit 160 de milioane de euro în modernizarea stadioanelor, în timp ce diferenţa de 40 de milioane de euro a fost acoperită de fonduri private şi de Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA).

Euro 2016 a adus în conturile Franţei 1,22 miliarde de euro, bani obţinuţi atât din turism, cât şi din alte cheltuieli. Potrivit cifrelor făcute publice de Ministerul francez al Sportului, în timpul competiţiei, un turist a cheltuit, în medie, 154 de euro pe zi. Doar din turism, Franţa a înregistrat un profit de 625,8 milioane de euro.

Campionatul European de fotbal din 2016 s-a disputat în perioada 10 iunie – 10 iulie. Echipa naţională a Portugaliei a cucerit titlul după o finală câştigată, după prelungiri, chiar împotriva reprezentativei ţării gazdă, scor 1-0.

0