(FOTO, VIDEO) Vameșii au capturat un lot impunător de anabolizante

by Genko Genko

Peste 71 mii de pastile şi fiole cu anabolizante au fost descoperite, astăzi, de către polițiștii de frontieră şi colaboratorii vamali. Lotul, în valoare aproximativă de circa 400 mii lei, urma să traverseze fraudulos frontiera prin punctul de trecere Leuşeni.

În cadrul controlului efectuat asupra unui autocar de model ”Scania”, cu numere de înmatriculare moldoveneşti, care circula pe ruta Chişinău – Lagos, echipa mixtă de control a stabilit că autocarul, care transporta colete şi 10 pasageri, spre Portugalia, transporta zeci de mii de anabolizante.

Preparatele medicamentoase cu conținut de testosteron erau tăinuite în regiunea uşii de mijloc a automobilului, în spaţiul dintre peretele veceului şi carcasa caroseriei, în salon, dar şi în spaţiile de ventilare.

O parte din steroizi era disimulată printre dulciuri şi produse alimentare, fiind mascată în 5 genţi voluminoase.
În mai mult de 6 ore, polițiștii de forntieră şi colaboratorii vamali au descarcerat 7 225 de fiole şi 63 780 comprimante cu steroizi – Sustamed, Strombafort, Danabol, etc.

Reieșind din gravitatea infracțiunii, ofițerii vamali au inițiat o cauză penală în conformitate cu art. 248, al.5 – Contrabandă în proporții deosebit de mari, Cod Penal al RM, în cadrul căreia au fost reținute trei persoane pentru 72 de ore – 2 șoferi și un însoțitor de autocar, cu vârste cuprinse între 30 și 32 ani, domiciliați în mun. Chișinău și comuna Băcioi.

Produsele medicamentoase sunt fabricate în municipiul Chișinău și, potrivit explicațiilor celor trei persoane reținute, au fost procurate din mai multe rețele de farmacii din capitală.

Menționăm că anterior, în rezervorul aceluiaşi autocar, a fost depistată o cantitate de peste 1000 pachete de ţigări, ascunse de controlul vamal.

cats

cats

cats

cats

cats

CITIȚI ȘI...