(FOTO) Victimele regimului comunist, comemorate la Chișinău

by Genko Genko

Deputați, miniștri, reprezentanți ai societății civile, supraviețuitori ai deportărilor și urmași ai acestora au participat la ceremonia de comemorare a victimelor represiunilor regimului comunist, desfășurată astăzi în scuarul Gării din Chișinău.

La eveniment au participat Președintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că este important să păstrăm vie amintirea celor care timp de aproape jumătate de secol au îndurat politicile de asuprire prin deznaționalizare, înfometare și deportare. „Avem obligația morală să-i purtăm totdeauna în suflet pentru că, doar recuperând memoria și spunând adevărul, vom putea construi un viitor mai sigur și mai demn pentru copiii și nepoții noștri”, a spus șeful statului.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a declarat că Guvernul are trei obiective importante. „Să nu se uite sub nicio formă ceea ce s-a întâmplat acum 65 de ani. Evocarea acestui eveniment tragic, acestui calvar prin care am trecut cu toții și, în mod special dumneavoastră, trebuie să fie o istorie importantă pentru noi. Cel de-al doilea obiectiv este ca cel puțin o părticică din recompensa pentru pierderi, suferința prin care ați trecut dumneavoastră să vi le putem oferi. Și al treilea obiectiv este să facem tot ce ne stă în puteri ca astfel de perioade tragice din istoria noastră să nu se mai repete”, a declarat Leancă.

1

2

3

4

5

6

7

8

CITIȚI ȘI...