(FOTO) Un moldovean s-a întors din Ucraina cu microbuzul gol, dar cu câteva zeci de perechi de încălțăminte sub capotă

by Genko Genko

Un moldovean a traversat frontiera din Ucraina spre Republica Moldova cu câteva zeci de perechi de încălțăminte sub capotă. Acestuia i-a reușit să treacă hotarul prin punctul de trecere al frontierei însă a fost stopat de oamenii legii pe traseul spre localitatea Criva din nordul țării. O oră mai târziu, la 3 km distanță de punctul de trecere „Costești” al frontierei moldo-române, un alt cetățean moldovean a fost stopat cu mai multe anvelope uzate fără documentele necesare și interzise pentru import. 

Primul caz a avut loc în seara zilei de ieri, când conform unei informații operative, echipa Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare moldovenești. După controlul documentelor s-a solicitat verificarea microbuzului, cu respectarea procedurilor legale. În rezultat, sub capotă, în regiunea motorului, s-a depistat încălțăminte. Din primele cercetări s-a constatat că șoferul, un cetățean moldovean de 55 de ani, a traversat frontiera prin punctul de trecere „Criva”, eludând controlul vamal.

La o oră diferență, polițiștii de frontieră au reținut în apropierea satului Pașcauți, raionul Rîșcani, un tânărul de 22 de ani care conducea un Renault Kangoo, înmatriculat în Republica Moldova. În urma controlului autovehiculului s-au depistat anvelopele de diferite dimensiuni și modele, pentru care șoferul nu a putut prezenta careva acte și evitând să ofere explicații.

Bunurile depistate au fost ridicate și indisponibilizate pe teritoriile Sectoarelor Poliției de Frontieră, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

c8 c5

CITIȚI ȘI...