(FOTO) Un fragment din avionul MH17 prăbușit în Ucraina, expus în Rusia ca „trofeu de război”

by Genko Genko

Jurnaliștii din orașul rusesc Eisk din Regiunea Krasnodar au publicat pe prima pagină a ziarului local o imagine cu un fragment al aeronavei Boeing 777, care ar fi fost oferit autorităților din Rusia în schimbul unui lot de ajutoare umanitare.

Conform materialului, fragmentul s-ar fi aflat în posesia unui locuitor al satului ucrainean Rassypnoe, din regiunea Donețk. Bărbatul ar fi oferit fragmentul avionului doborât anul trecut în estul separatist al Ucrainei Rusiei, drept cadou pentru ajutorul umanitar trimis de locuitorii orașului Eisk.

Fragmentul urmează să fie expus în muzeul local în calitate de „trofeu de război” începând cu 9 mai (ziua victoriei), scrie censor.net.ua.

În imaginea de pe prima pagină apare un antreprenor local care ține în brate un fragment cu logoul Malaysia Airlines. În spatele lui se vede o plăcuță cu inscripția „Frăția Luptătorilor”, organizație militară care luptă în Donbas împotriva Ucrainei.boing-2

Amintim că aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă la 17 iulie 2014. Din cursa MH17, cu 298 de persoane la bord, doborâtă de o rachetă a cărei provenienţă nu a fost nici până acum stabilită, nu a supravieţuit nimeni.

Adevărul despre ce s-a întâmplat în urmă cu 9 luni nu va fi ştiut decât în octombrie, când se va face public un raport al anchetei. Ancheta preliminară al Parchetului din Olanda arată că avionul a fost doborât de o rachetă ce a fost lansată de un sistem rusesc Buk, dirijat, cel mai probabil, de un echipaj rus.

CITIȚI ȘI...