(FOTO) Un „covor moldovenesc” de 450 mp va înfrumuseța Scuarul Catedralei în următoarea săptămână. Silvia Radu a cheltuit pentru el 1,8 mln lei

(FOTO) Un „covor moldovenesc” de 450 mp va înfrumuseța Scuarul Catedralei în următoarea săptămână. Silvia Radu a cheltuit pentru el 1,8 mln lei

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a inaugurat astăzi, 12 aprilie, un covor de flori, amplasat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Rondul de flori gigant are o suprafață de 15×30 metri (450 metri pătrați), fiind amenajat de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi. Florile se numesc panseluțe și sunt în număr de 200 de mii de fire. În acest scop, Silvia Radu a alocat 1,8 milioane de lei din bani publici.

Primarul interimar a precizat că noul rond de flori este sub formă de covor moldovenesc autentic, de care se vor bucura locuitorii orașului, veniți să viziteze „Scuarul Catedralei”, iar ideea covorului de flori în stil tradițional îi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.

Prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală – Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor de Paști, astfel creându-se un loc atractiv pentru chișinăuieni și pentru turiști. „Asemenea activități vor uni locuitorii capitalei în spațiile frumoase”, a mai menționat primarul.

Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” va putea fi admirat până marția viitoare, 17 aprilie, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.

0