(FOTO) Top 10 cele mai neobișnuite case din lume

by Genko Genko

Atunci când vine vorba de felul în care arată o casă, cele mai frumoase case au tot timpul întâietate. Vă propunem însă o incursiune la polul opus, în lumea caselor ciudate, de la case în formă de pantof, la unele care seamănă cu gândaci sau la cele construite cu susul în jos. Fie că sunt realizări arhitecturale deosebite sau opera unor excentrici, în spatele fiecărei astfel de case este o poveste deosebită.

Casa-pantof, Africa de Sud

Această casă este opera artistului şi patronului de hoteluri, Ron Van Zyl, care a construit-o pentru soţia sa Yvonne, în 1990. casa-pantof este un mic muzeu în care sunt expuse sculpturile în lemn ale lui Van Zyl şi face parte dintr-un complex care mai include şi căsuţe pentru vizitatori, un loc de campare, o piscină şi un bar.

slide_275123_34943

Casa Turn, Belgia

Un turn de apă părăsit de zeci de ani, aflat în orăşelul belgian Steenokkerzeel, s-a transformat într-o locuinţă primitoare.
În anul 2007, specialiştii studioului de design şi arhitectură Bham design studio, din Belgia, au demarat transformarea unui turn de apă, înalt de 30 de metri, construit în 1938 şi scos din funcţiune la începutul anilor 90, într-o casă inedită, desfăşurată pe 450 de metri pătraţi.

652x450_138370-casa

Casa sub iarbă, Spania

Seamănă perfect cu o piscină neumplută cu apă, însă acea scară duce spre… interiorul casei.
La prima vedere, casa construită pe coasta de nord a Spaniei pare foarte neprietenoasă. Însă, la o privire mai atentă, veţi observa că priveliştea asupra mării Cantabria, design-ul simplu şi calea de acces sunt doar câteva dintre atuurile casei. Sub casă, proprietarii pot servi liniștiți micul dejun în locul unde se află terasa.

1322233154_4e9886427de9604

Casa pod, Australia

Una dintre cele mai interesante case se găseşte în oraşul Adelaide, Australia. Construită ca un pod, deasupra unui râu, casa este înconjurată de verdeaţă, oferind chiriaşilor sentimentul că trăiesc în natură. Design-ul casei este realizat dintr-un container elegant, cu geamuri largi şi acoperiş din conducte. Preţul casei este de 175.000 de dolari.

ekodom_most_021

Casa din panoul publicitar, Polonia

O firmă imobiliară din Polonia are o propunere interesantă: panourile publicitare să fie transformate în apartamente. Avantaje sunt multe nu ai vecini, o poţi muta în orice loc doreşti şi nu plăteşti întreţinere. Momentan, propunerea nu a fost materializată.

1322233036_f8b7fdd03b2635e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa biserică, SUA

Construită în stilul gotic, clădirea a servit ca biserică până în ultimii ani, când iminenta criză a lovit în toate domeniile de activitate. Aflată în San Francisco, casa a fost cumpărată de un important om de afaceri la preţul de 2.25 milioane de dolari. După renovări importante ce au depăşit suma de 3 milioane de dolari, casa a fost transformată în căminul omului de afaceri. Însă, acum este din nou pe piaţa imobiliară, preţul cerut fiind de 7.5 milioane de dolari.

1322233398_12f328635d1f786

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Casa mergătoare, Danemarca

Dacă ajungeți în Copenhaga și vă treziți cu o cabină-gândac care seamănă cu navetele din Războiul Stelelor, să nu vă speriați. În acele navete locuiesc niște oameni. Niște oameni care își doresc o viață mereu pe fugă. Aceste locuințe sunt foarte practice: au un impact minim asupra mediului înconjurător şi folosesc un sistem care extrage apa ploii și lumina soarelui pentru a produce apa caldă.

1322233105_42fa8318b505afe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa cu susul în jos, Germania

Din motive evidente, casa nu reprezintă decât un loc de vizitat. Ideea le-a aparținut unor arhitecți, Klaudiusz Golos și Sebastion Mikuciuk. Cei doi i-au lăsat pe toți cu… capul în jos la o expoziție din orașul german, Trassenheide. Cu toate acestea, ar fi apartamentul ideal pentru lilieci.

1322233561_7f4fbe20df635fc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa-avion, Costa Rica

Nu trebuie să vă puneți centurile de siguranță când ajungeți în acest… avion! Trebuie să vă așezați în pat pentru că acesta este apartamentul pe care tocmai l-ați închiriat. Împătimiții avioanelor pot găsi hotelul-minune în orașul Quepos din Costa Rica. Pentru a construi apartamentul, proprietarii au cumpărat un Boeing 727 din 1965 scos din uz și l-au transformat în hotel!

Casa-avion+din+padurea+tropicala_59195

Casa epavă, Ohio SUA

Odată străbătea oceane și râuri și îi purta pe călători pe valuri. Acum, a ieșit la pensie și a fost trasă pe uscat. Pentru a nu fi lăsată de izbeliște, ambarcațiunea a fost transformată în cămin. Vaporul a avut un proprietar celebru, pe Henry Ford, cel care a înființat grupul Ford. Vasul a primit numele nepotului său, iar timp de 50 de ani a colindat apele Americii. A fost retras pe mal și a fost cumpărat de un cuplu care au transformat vaporul într-o mare casă. Aceasta poate fi văzută pe malul lacului Erie din Ohio.

CLIIMA20140322_0028_1

 

CITIȚI ȘI...