(FOTO) Top 10 cele mai gustoase bucătării din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru toți cei pasionați de arta bucătăriei călătoriile sunt esențiale dacă ne gândim câte gusturi și câte mâncăruri ne oferă toate țările din lume, iar restaurantele cu specific vin în întâmpinarea celor care vor să testeze rețete cât mai diverse.

Iată un top și câteva detalii despre cele mai colorate mâncăruri și cele mai delicioase combinații de legume, fructe, condimente și alte ingrediente din bucătăriile internaționale.

Bucătăria libaneză

Poți gusta tot ce are mai bun de oferit în materie de mâncare Orientul Mijlociu cu siguranță în bucătăria libaneză. Mâncărurile sunt în general mediteraneene, bazate în principal pe rețete bogate în legume și carne în cantități foarte mici sau deloc. Cel mai gustos și renumit fel de mâncare libaneză este cu siguranță aperitivul mezze, o selecție de porții mici, murături și salate, care se consumă cu pâine libaneză. Totodată bucătăria libaneză include și multe fructe proaspete, peste și fructe de mare.
1
Bucătăria grecească

Cu un specific dat bineînțeles de mediu, bucătăria grecească are și influențe din Turcia și Italia. Majoritatea felurilor de mâncare din Grecia se învârte în jurul uleiului de măsline, legumelor și ierburilor specifice regiunii mediteraneene.
2
Bucătăria spaniolă

Spania oferă în materie de bucătărie diverse combinații gustoase de legume, pește și carne. Orezul este folosit adesea pentru paela, pretutindeni întâlnită, iar din cartofi se prepară tortila, o rețetă la fel de răspândită. De asemenea, băutura cea mai populară în Spania este sangria.
3
Bucătăria japoneză

Foarte cunoscută pentru diversele feluri de mâncare și pentru calitatea ingredientelor, bucătăria japoneză a devenit un adevărat trend în întreaga lume. Orezul și boabele de soia sunt ingrediente pe care le veți găsi în mai toate felurile de mâncare. Potrivit ghidului Michelin care oferă orașelor ratinguri pentru restaurante, Tokyo este cel mai delicios oraș, cu 150 de restaurante de top.
4
Bucătăria mexicană

Cunoscută în întreaga lume pentru aromele și condimentele picante, bucătăria mexicană și rețetele acesteia sunt rezultatul interacțiunii conchistadorilor spanioli cu cultura azteca. Majoritatea mâncărurilor mexicane sunt o combinație delicioasă determinată de tradiții aztece și spaniole. În afară de numeroasele preparate din legume și fructe în Mexic puteți să mâncați și insecte sau iguane.
5
Bucătăria thailandeză

Mulți spun că mâncarea thailandeză, un amestec echilibrat de iute, acru, dulce și amar, este un motiv foarte întemeiat pentru a vizita Thailanda. Ierburi, fructe și legume proaspete fac deliciul unei bucătarii bogate. La fel ca în cazul multor feluri de mâncare din Asia, orezul este un element principal în mâncarea thailandeză.
6
Bucătăria indiană

Una din cele mai sofisticate și mai diversificate bucătarii din lume este cea indiană. Mâncarea indiană este servită în mai toate restaurantele de pe glob și bucătăria indiană se poate împarți în trei categorii: bucătăria indiană de sud, est și vest. În mare parte mâncărurile sunt vegetariene, însă sunt și anumite rețete care îmbină legumele cu carne de miel, capră, pui sau peste.
7
Bucătăria chinezească

În fiecare zi, mai mult de trei sferturi din populația globului mănâncă preparate cu specific chinezesc. Ușor de gătit și economică, mâncarea preparată în stil chinezesc folosește din plin ce oferă natura. Orez, legume și fructe putem găsi în toate felurile de mâncare indiferent dacă pe alocuri carnea intră în diverse compoziții.
8
Bucătăria italienească

Bucătăria italienească este una din cele mai vechi din lume. În timp ingredientele s-au schimbat și în rețetele mâncărurilor din Italia, au apărut roșiile, cartofii, ardeii sau porumbul. Legumele au fost îmbinate cu stil pentru a colabora cu faimoasele feluri de brânză – parmigianino – în elaborarea unor sortimente unice, gătite astăzi în întreaga lume.
9
Bucătăria franțuzească

Începând din Evul Mediu bucătăria franceză a fost într-o continuă dezvoltare. Mâncarea cu specific franțuzesc este la fel de populară asemeni poeziei și artei. O masă într-un restaurant francez este asemeni unui teatru, iar rețetele rafinate sunt și destul de diversificate pentru a mulțumi până și pe cei mai pretențioși.
10


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...