(FOTO) TOP 10 cele mai ciudate accidentări din fotbal: A rămas fără deget după gol

(FOTO) TOP 10 cele mai ciudate accidentări din fotbal: A rămas fără deget după gol

Chiar dacă-l practică şi femeile, se spune despre fotbal că este un joc al bărbaţilor, iar expresia “intrare bărbătească” vine spre a întări cele spuse mai înainte. Dar ce ne facem atunci când aruncăm o privire pe lista accidentărilor ciudate din sportul rege?!

Pe lângă goluri frumoase şi ratări spectaculoase, fotbalul are şi partea lui urâtă: accidentările! De-a lungul timpului am văzut jucători care şi-au încheiat cariera după tackling-uri teribile sau, mai tragic, care şi-au pierdut viaţa pe teren. Se întâmplă însă ca fotbaliştii să se “rupă” şi în afara “orelor de program”, iar câteva astfel de episoade sunt de-a dreptul… ciudate.

RIO FERDINAND, DOBORÂT DE… PLAYSTATION

 

Pe vremea când îmbrăca tricoul lui Leeds, Rio Ferdinand nu era chiar atât de cunoscut… dar urma să devină! Şi pentru că-l recomanda valoarea, dar, mai repede, pentru o absenţă de pe teren cauzată de un joc pe PlayStation.

Mare amator de Pro Evolution Soccer, Ferdinand s-a jucat ore în şir, iar, la final, când să se ridice, şi-a dat seama că nu mai poate. A suferit o întindere a unui ligament de la genunchi şi câteva zile nici măcar nu s-a putut mişca.

CANIZARES ŞI STICLUŢA CU GHINION

Înainte de Mondialul din 2002, Santiago Canizares era jupân între buturi la spanioli. Numai că, într-o dimineaţă, portarul apare cu piciorul bandajat şi vine şi anunţul: “E OUT pentru turneul final”.

Ce s-a întâmplat? Canizares a scăpat sticluţa de aftershave, iar cioburile i-au tăiat tendonul lui Ahile. Locul lui a fost luat de Iker Casillas.

UN SOS PENTRU SALATĂ ŞI DOUĂ LUNI PE BARĂ

Dave Beasant, fostul portar al celor de la Wimbledon, n-avea cum să lipsească de pe o asemenea listă. Omul se afla în bucătărie şi se pregătea pentru cină. Îi scapă o sticlă cu sos pentru salată şi încearcă s-o “preia” cu piciorul.

Cea mai proastă decizie. Sticla a fost salvată, dar, în loc de cioburi pe gresie, Dave s-a ales cu degetul mare de la picior fracturat. Două luni de stat pe bară… şi ce bună ar fi fost salata.

ASENSIO ŞI EPILAREA

Marco Asensio este unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din lume, iar evoluţiile sale din ultima perioadă au fost senzaţionale. Însă mijlocaşul ofensiv al lui Real Madrid mai are câteva lucruri la care ar trebui să se perfecţioneze.

Epilarea ar fi unul dintre ele. Fotbalistul a ratat debutul din acest sezon al Ligii Campionilor din cauza unei infecţii provocate de epilare. A fost atât de rău încât Asensio nu-şi putea pune nici măcar jambierii.

LOVIT DE TRICICLETĂ

Generaţia mai tânără s-ar putea să nu fi auzit de David Batty şi cu atât mai puţin de accidentarea incredibilă pe care a suferit-o în propria grădină.

Fotbalistul se juca împreună cu fetiţa lui, dar o secundă n-a fost pe fază şi micuţa în vârstă de doi ani, la vremea respectivă, a intrat cu tricicleta direct în el. Deranj mare la genunchi şi o lună de zile de privit fotbalul din tribune.

FĂRĂ DEGET DUPĂ UN GOL

Paulo Diogo a suferit o accidentare pe cât de stupidă pe atât de şocantă. Imediat după un gol al echipei sale, când a oferit şi pasa decisivă, jucătorul s-a urcat pe gard pentru a sărbători reuşita alături de fani.

A uitat că avea pe deget un inel, iar dezastrul s-a produs în câteva secunde. Inelul s-a prins de gard, iar atunci când a vrut să se dea jos, Diogo şi-a rupt degetul, oferind imagini de coşmar. A fost dus de urgenţă la spital, unde doctorii i-au amputat degetul.

ŞI TU, ALESSANDRO?!

Dacă l-am avut pe Rio Ferdinand “lovit” de PlayStation, continuăm seria fundaşilor căzuţi la datorie cu Alessandro Nesta. Când îmbrăca tricoul lui AC Milan, Nesta obişnuia să-şi petreacă timpul liber jucându-se FIFA.

Atât de tare a folosit joystick-ul încât a avut nevoie de operaţie pentru a-şi pune la loc încheietura mâinii.

UN CÂINE AGITAT ŞI MULTE SCĂRI

Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, dar sigur Liam Lawrence a făcut ceva de şi-a supărat patrupedul.

Înaintea obişnuitei plimbări de seară, fotbalistul s-a accidentat la ieşirea din locuinţă. Grăbit de câine, Liam s-a împiedicat şi a căzut pe scări. A avut timp să se împace cu căţelul, pentru că fotbal n-a mai jucat în următoarele două luni şi jumătate.

PREŢUL UNUI GOL MARCAT? ŞAPTE LUNI PE TUŞĂ

Nicolai Muller s-a bucurat atât de tare pentru un gol marcat în tricoul lui Hamburg încât n-a mai ţinut cont de nimic. A sărit peste fanionul de la colţul terenului, iar la aterizare… totul s-a spulberat.

Şi-a rupt ligamentele încrucişate de la genunchiul drept şi nu a mai putut juca fotbal în următoarele şapte luni.

ACCIDENTAT ÎN TIMPUL UNEI RECLAME

Thibaut Courtois a ratat un derby Chelsea-Manchester United dintr-un motiv absolut incredibil. Portarul londonezilor a fost solicitat pe platourile de filmare pentru realizarea unei reclame, iar lucrurile au luat-o razna complet.

Courtois trebuia să joace baschet, dar după “motor şi acţiune” s-a ales cu o problemă serioasă la genunchi. Legenda spune că ar fi dat chiar şi un coş de trei puncte…

0