(FOTO și VIDEO) Un parașutist a filmat momentul în care cade un meteorit; a trecut la câțiva metri de el

by Genko Genko

Un parașutist norvegian și-a văzut moartea cu ochii, dar în același timp a și filmat poate cele mai importante evenimente din viața sa.

Anders Helstrup, un parașutist norvegian, a fost la doat câțiva metri de moarte în momentul în care un meteorit a trecut pe lângă el cu o viteză de peste 500 de km/h. S-a întâmplat deasupra orașului Hedmark, în sud-estul Norvegiei.

Experții sunt convinși că era vorba de un meteorit în cădere, o mică parte dintr-o rocă mult mai mare, care a reușit să treacă de atmosferă. Aceste imagini reprezintă o premieră, deoarece niciodată un meteorit nu a fost filmat de la o distanță atât de mică.

article-2596354-1CCEC73F00000578-217_634x367

Geologul Hans Amundsen se arată sigur că este vorba despre un meteorit: ”Nu poate fi vorba de altceva decât de un meteorit. De o mică parte dintr-o rocă mult mai mare, care a explodat la aproximativ 20 de km deasupra parașutistului”.

Anders Helstrup efectua salturi alături de alți membri ai Clubului Parașutiștilor din Oslo, el nerealizând în timpul parașutării ce s-a întâmplat. Abia după ce a urmărit acasă imaginile surprinse de camera de filmat pe care o avea atașată asupra lui, și-a dat seama că a efectuat cel mai periculos salt din viață.

În prezent, o echipă condusă de geologul Hans Admundsen este în căutarea meteoritului. Procedura este însă una dificilă, întrucât roca a căzut într-o zonă împădurită, cu un sol pietros.

CITIȚI ȘI...