(FOTO și VIDEO) Protest în România faţă de Revoluţia fiscală; Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii

(FOTO și VIDEO) Protest în România faţă de Revoluţia fiscală; Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei din Bucureşti, capitala României. Oamenii au ieşit să protesteze faţă de proiectul legilor justiţiei şi de adoptarea OUG privind măsurile fiscale. Protestatarii se îndreaptă către sediul Partidului Social Democrat, traficul pe şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei este restricţionat.

La momentul plecării către PSD, protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, din cauza că oamenii ar fi încercat să meargă pe şosea.

„Pentru legile justiţiei, că în Monitorul Oficial s-a publicat deja noul cod fiscal. Venim ca să fim mai mulţi. Doar Avocatul Poporului ar putea face ceva, dar nu cred, că e tot de al lor”, susţine un protestatar de 63 ani, potrivit Mediafax.

„Vis-a-vis de măsurile care s-au luat faţă de aşa-zisa revoluţie fiscală. Ne vor afecta treptat. Trebuie tăiat răul de la rădăcină, trebuie să luăm atitudine civică. Inflaţia e în creştere, preţurile deja au crescut”, susţine Dan Baicu, 46 ani.

Oamenii au aruncat cu hârtie igienică în curtea PSD.

Câteva mii de persoane protesează și la Brașov, Cluj și Timișoara.

Cele mai ample proteste sunt în acest moment la București, Brașov și Cluj-Napoca, unde manifestează în total peste 1.500 de persoane.

0