(FOTO și VIDEO) Imaginile care demonstrează că aceiași soldați au invadat Georgia, Crimeea și estul Ucrainei

by Genko Genko

Începând cu evenimentele din Crimeea și continuând cu ce se întâmplă în prezent în estul Ucrainei, Kievul a dat de fiecare dată vina pe Moscova, care ar fi implicată în destabilizări.

Și până în prezent s-a venit cu mai multe dovezi în acest sens, în special înregistrări audio în care se demonstra clar că indivizi de la Moscova controlează separatiștii din estul Ucrainei:

Citește și: (AUDIO) Dovada că cetățeni ruși sunt implicați în acțiunile separatiste din Ucraina

Citește și: (AUDIO) Noi dovezi privind implicarea Federației Ruse în acțiunile separatiste din estul Ucrainei

Citește și: (AUDIO) Serviciile speciale ucrainene: Grupările armate proruse au ordin “să tragă pentru a ucide”

Autoritățile ucrainene au prezentat noi dovezi în acest sens, de data aceasta nu doar audio, ci chiar poze în care aceiași bărbați care au fost văzuți în Georgia, în timpul războiului dintre Moscova și Tbilisi sau în Crimeea, acum o lună, se află și în estul Ucrainei, în regiunea Donețk.

Kievul a trimis pozele la Washington, iar Casa Albă le-a făcut publice luni, prin Departamentul de Stat.

Unele dintre aceste imagini au fost furnizate de ucraineni, altele au fost publicate în presa internaţională sau recuperate de pe Twitter, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

Același soldat, văzut în 2008 în Georgia, iar în 2014 în Kramatorsk și Slaviansk

Același soldat, văzut în 2008 în Georgia, iar în 2014 în Kramatorsk și Slaviansk

Aceeași soldați, în uniformă militară rusească, în Crimeea și Slaviansk

Aceiași soldați, în uniformă militară rusească, în Crimeea și Slaviansk

Și generalul american Philip Breedlove a prezentat pe blogul său unele observații în legătură cu acești militari.

”Activiştii pro-ruşi din estul Ucrainei demonstrează un antrenament, echipament militar precum şi o modalitate de a lucra împreună care sunt specifice unor trupe aparţinând unei unităţi înfiinţate de multă vreme şi nu spontan, pornind de la o miliţie locală”, punctează el.

Comportamentul şi disciplina lor, în special faptul că au „ţeava puştii îndreptate spre sol” sau degetul care nu se află pe trăgaci, îl determină pe generalul Breedlove să afirme că este vorba despre militari bine antrenaţi. La fel ca armele din dotare în armata rusă cu care sunt echipaţi aceşti militanţi, precum şi comportamentul lor profesional la barajele rutiere.

CITIȚI ȘI...