(FOTO și VIDEO) Gest sfidător al separatiștilor din Lugansk; Elaborează propriile pașapoarte

by Genko Genko

Adolescenții din regiunea separatistă prorusă Lugansk, care împlinesc 16 ani, primesc pașapoarte noi ce nu mai au nicio legătură cu Ucraina.

Potrivit unor imagini postate de English Russia, pe coperta noilor pașapoarte apare mențiunea „Republica Populară Lungansk”.


newpassport001-10

Se pare că noile tipuri de acte sunt pe placul adolescenților din regiunea separatistă a Ucrainei și nu ezită să își etaleze mândria în fața camerelor foto.

newpassport001-11

Primii beneficiari ai noilor pașapoarte au fost 11 tineri care au împlinit vârsta de 16 ani. Actele au fost înmânate de către așa-numitul viceministru de Interne al republicii separatiste Igori Markov.

newpassport001-13

Prețul unui astfel de document este de 500 de ruble rusești, echivalentul a circa 10 dolari americani.

newpassport001-14

pasaport-465x390

Pe de altă parte, astăzi ar urma să aibă loc noi negocieri între autoritățile de la Kiev și liderii separatiștilor proruși din Lugansk și Donețk, pe tema modului în care este pus în aplicare acordul de pace semnat la Minsk pe 12 februarie.

Denis Puşilin, negociator din partea autoproclamatei „republici populare” Doneţk, a atras atenția în urmă cu câteva zile că există riscul unei noi escaladări a situației din Donbas, după ce ambele părți se acuză reciproc de încălcarea armistițiului.

CITIȚI ȘI...