(FOTO) Reacţia Moscovei la imaginile NATO privind prezenţa trupelor ruse la frontierele Ucrainei

by Genko Genko

Moscova a dezminţit, joi, informaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu privire la prezenţa efectivelor ruse la frontierele Ucrainei, afirmând că imaginile prezentate de NATO datează din august 2013, a declarat un reprezentant al Statul Major rus.

NATO a publicat, joi, 15 imagini filmate prin satelit, care ar demonstra că Rusia a mobilizat „efective masive” de-a lungul frontierei Ucrainei, şi a afirmat că fotografiile au fost luate la începutul lui aprilie 2014.

Citește și: (FOTO) NATO a făcut publice imagini care demonstrează că Rusia nu și-a retras trupele de la granița cu Ucraina

„În imaginile prezentate de NATO apar trupe ruse care în vara anului trecut (2013) au efectuat exerciţii militare în regiunile din sudul Rusiei, inclusiv în apropierea frontierelor cu Ucraina”, a declarat acest reprezentant al Statului Major rus, citat de RIA Novosti.

image_thumbnail (3)

El a precizat că imaginile au fost luate în timpul exerciţiilor militare internaţionale „Combat Commonwealth 2013”.

În una din fotografii apar 21 de elicoptere militare parcate pe un aerodrom din localitatea rusă Belgorod, situată la 40 de kilometri de frontiera Ucrainei. În apropierea elicopterelor sunt 40 de tancuri şi peste 100 de vehicule de infanterie.

image_thumbnail (1)

Potrivit NATO, între „35.000 şi 40.000 de militari sunt staţionaţi în peste 100 de baze provizorii, în apropierea frontierei de est a Ucrainei”.

CITIȚI ȘI...