(FOTO) Primul Domn al Luxemburgului, căsătorit cu singurul premier homosexual, fotografiat împreună cu soţiile liderilor mondiali

by Genko Genko

O fotografie de grup realizată la reuniunea NATO de la Bruxelles a devenit virală în scurt timp, după ce în aceasta a fost prezent şi Primul Domn al Luxemburgului, scrie Daily Mail.

Intitulată de presă „cealaltă jumătate a NATO”, imaginea le înfăţişează pe primele doamne din statele Alianţei Nord-Atlantice.

În imaginea respectivă apar Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan, Melania Trump, Regina Matilda a Belgiei, Ingrid Schulerud (partenera secretarului general al NATO), Desislava Radeva (soţia preşedintelui Bulgariei), Amelie Derbaudrenghien (partenera premierului Belgiei), Mojca Stropnik (partenera premierului sloven) , Thora Margret Baldvinsdottir (Prima Doamnă a Islandei), dar şi Primul Domn din Luxemburg, Gauthier Destenay.

trump2

Îmbrăcat într-un costum negru cu o cravată cenuşie, Destenay, de profesie arhitect, s-a pozat printre soţiile pline de farmec ale liderilor mondiali. Acesta a stat în spatele Melaniei Trump şi a soţiei lui Erdogan, care nu părea prea încântată de situaţie. În timpul vizitei, Destenay a fost fotografiat în timp ce purta conversaţii prietenoase cu primele doamne ale Franţei şi Statelor Unite.

Xavier Bettel şi Gauthier Destenay s-au căsătorit în 2015, după ce a fost legalizată căsătoria între persoanele de acelaşi sex în Luxemburg. La scurt timp după ce Parlamentul luxemburghez a devenit cel de-al nouălea legislativ european care a deschis calea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, Bettel a declarat pentru Los Angeles Times că Destenay, un arhitect belgian care îi este partener civil din 2010, l-a cerut în căsătorie.

„Am spus «Da»”, a declarat el. „Am doar o viaţă şi nu vreau să mă ascund”, a conchis premierul.

EU Turns 60 - Pope Francis Receives EU Leaders - Vatican

luxemburg-465x390

CITIȚI ȘI...