(FOTO) Povestea impresionantă a omului care a inventat Pokemon Go: Cum a apărut jocul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Succesul uriaş de care se bucură aplicaţia Pokemon Go a adus în atenţia întregii lumi compania Niantic Labs, care a lansat acest joc. Povestea antreprenorului care se află în spatele succesului este impresionantă.

Americanul John Hanke este CEO al companiei Niantic Labs şi are multă experienţă cu jocurile, dar şi cu hărţile online. El este cel care, în anul 2005, a lansat aplicaţia Google Earth, dând oamenilor posibilitatea de-a vedea din spaţiu diferite locuri de pe Terra, scrie publicaţia Heavy.com.

John Hanke s-a născut în Texas şi în anul 1996 a absolvit Universitatea California din Berkeley, unde a terminat cursurile Şcolii de Afaceri Haas.

Experienţa pe care Hanke şi echipa lui au acumulat-o prin aplicaţiile Google Maps şi Google Earth i-a ajutat foarte mult în dezvoltarea Pokemon Go. Jocul se bazează pe o cartografierea corectă a zonei în care se află fiecare utilizator. Google a cumpărat afacerea lui Hanke şi proiectul Google Viewer (numit ulterior Google Earth) în anul 2004.

În urmă cu câţiva ani, Google a lansat o păcăleală de 1 Aprilie, potrivit căreia anunţa un produs care presupunea prinderea de Pokemoni cu ajutorul Google Maps. Prin urmare, este posibil ca această glumă să i se fi părut lui Hanke o idee foarte bună, pe care a decis s-o dezvolte.

John Hanke are o îndelungată experienţă cu jocurile online cu mai mulţi utilizatori. În anul 1996 el a lansat pentru PC jocul Meridan 59, care este primul MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game) comercial.
john-hanke
Astfel, el a observat că oamenii sunt mult mai interesaţi să joace online alături de prieteni, de oameni adevăraţi, nu de un calculator. Această idee a fost apoi aplicată şi la Pokemon Go, unde se joacă în 3 echipe: Mystic, Instinct şi Valor.

Un alt joc de succes creat de Hanke este Ingress, care a fost lansat în anul 2012. Ingress este un joc pentru telefon, care presupune colaborarea între jucători pentru a controla portaluri virtuale, care sunt localizate însă în locuri reale, exact ca la Pokemon Go.

Secretul acestor jocuri este unul singur, crede Hanke: îi obligă pe jucători să socializeze şi să colaboreze pentru a îndeplini un obiectiv comun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...