(FOTO) „Oraşul morţilor”, unul din cele mai luxoase din lume, unde nu e picior de om

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În regiunea chineză Guangxi Zhuang există un oraş în care sute de vile de lux sunt nelocuite de mai bine de şase ani. Botezat „Oraşul Morţilor”, acesta se confruntă cu această problemă din cauza crizei economice.

Orașul are peste 100 de vile luxoase şi care sunt pustii, nu sunt încă populate de nimeni, cu toate că acum 6 ani când a fost construit dezvoltatorii așteptau ca o nouă generație să se stabilească acolo.
2
Înainte de criza financiară, Beihai se ridica ușor, fiind exclusiv destinat unei noi clase de oameni bogați despre care se credea că vor fi dispuși să investească în imobiliare.
3
Pentru că cetățenii din China nu au voie să facă investiții în străinătate, dezvoltatorii imobiliari anticipau că afacerile pe acest sector vor merge din ce în ce mai bine, astfel că orașe întregi au fost reconstruite sau făcute din temelie.
5
Unele dintre aceste imobile costă chiar peste 3 milioane de yuani chinezeşti (aproximativ 348.000 de euro), astfel că, în condiţiile în care majoritatea chinezilor trăiesc cu mai puţin de 2 euro pe zi, achiziţionarea acestora este practic imposibilă.
6
Spre exemplu, unii muncitori chinezi, care câștigă 1,44 euro pe zi, au investit toate economiile puse deoparte de trei generații ale aceleiași familii în achiziționarea unei asemenea vile, însă, fiind prea departe de centrele urbane, nu s-au mai mutat. Mulți dintre aceștia speră că valoarea proprietăților va crește în timp și vor avea astfel de câștigat chiar dacă nu s-au mutat așa cum stabiliseră inițial.
7
Autorităţile au crezut că proprietăţile vor fi cumpărate chiar şi de chinezii de rând, chiar dacă nu şi-ar fi permis să locuiască în ele, drept investiţii şi să le revândă odată cu dezvoltarea pieţei imobiliare şi creşterea preţurilor.
8
Cu toate acestea, mulţi specialişti sunt de părere că modernizarea Chinei reprezintă „cea mai mare urbanizare pe care lumea a văzut-o vreodată” şi apreciază că în curând „oraşele fantomă” se vor transforma în adevărate metropole. În ciuda pronosticurilor pozitive, realitatea este cu totul alta: oraşe şi cartiere întregi sunt în continuare nelocuite, la mai mulţi ani de când au fost puse pe piaţă. Iar guvernul va fi nevoit să cheltuiască şi mai mulţi bani pe viitor, pentru a evita deteriorarea proprietăţilor.
9


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...