(FOTO) Opt destinaţii turistice care nu sunt atât de izolate pe cât credeai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din povestiri, ele sunt greu accesibile şi foarte puţin vizitate. În realitate, sunt aglomerate şi pline de turişti.

Ideea de a merge unde puţini alţii au mai mers îi motivează pe mulţi călători, chiar dacă la fel de mulţi preferă să meargă „unde merge lumea” în acel moment – destinaţiile la modă, adică. Dar, de fapt, cele două categorii sunt mai puţin diferite decât s-ar crede: cei care optează pentru destinaţii îndepărtate şi izolate se trezesc că mii de alţi turişti au optat la fel şi umplu acum cărările, punctele de belvedere şi spaţiile de cazare din preajma obiectivelor turistice în mod eronat considerate „greu accesibile”.

După cum remarcă autorul unui articol recent pe acestă temă, milioane de oameni împărtăşesc dorinţa de vedea lucruri nemaivăzute. Ca urmare, cărările „neumblate” se dovedesc bătătorite de cohorte de vizitatori, destinaţiile „dificil accesibile” sunt, de fapt, „accesate” de foarte mulţi, iar locurile „nedescoperite” sunt în realitate aşa de bine promovate turistic, încât atrag nemăsurat mai mulţi vizitatori decât se aşteaptă călătorul naiv care crede că va rupe gura târgului ducându-se undeva unde se duc puţini.

Vang Vieng, Laos
Poate nu vă gândiţi la Laos ca la o ţară cu mare activitate turistică. Încă puţin dezvoltată, Laos pare genul de ţară în care s-ar duce în vizită, cu rucsacul în spate, doar un mic număr de călători cu mult simţ al aventurii. Vang Vieng e un orăşel situat în centrul ţării, pe malul râului Nam Song, ce şerpuieşte printre formaţiuni carstice calcaroase ce alcătuiesc privelişti spectaculoase.
vang-vieng

Uluru (Ayers Rock), Australia
Când o vezi în fotografii, splendidă în grandioasa ei însingurare, ai impresia că e într-adevăr unul dintre cele mai izolate obiective turistice ale lumii. Deşi e situată în deşertul neprimitor al provinciei australiene Northern Territories, iar cel mai apropiat oraş, Alice Springs, e la aproape 500 km distanţă, Uluru, stânca sacră a aborigenilor australieni, e o atracţie turistică extrem de populară.
ayers-rockuluru

Ubud, Bali
Departe de plajele aglomerate şi viaţa de noapte zgomotoasă din preajma lor, Ubud, aşezat într-o zonă deluroasă din insula Bali, a fost mult timp considerată drept o „destinaţie alternativă”, recomandată celor ce doreau să descopere farmecul insulei şi cultura balineză, dincolo de agitaţia staţiunilor turistice litorale din sudul insulei. Însă pe măsură ce tot mai mulţi turişti au „descoperit” Ubud, micile aşezări din zonă au crescut şi s-au contopit, transformându-se din sate în cartiere urbane.

ubud

Great Smoky Mountains National Park, SUA
Parcul Naţional Great Smoky Mountains, situat în statele North Carolina şi Tennessee, e mult mai puţin faimos decât Yellowstone, Yosemite sau Marele Canion. Însă, cu toate acestea, este vizitat de un număr de turişti mult mai mare decât orice alt parc naţional din SUA. În 2012, numărul vizitatorilor a fost de 9 milioane.
clingman-s-dome-tower

Muntele Everest, Nepal/China
Ai zice că nu mulţi se încumetă să înfrunte Everestul, cel mai înalt munte al lumii. Zici, dar n-ai dreptate. În ciuda reputaţiei lui intimidante, Muntele Munţilor e asaltat de călători, unii urcând până la o tabără de bază, alţii mergând pe circuitul Annapurna, o rută care oferă perspective impresionante asupra vârfului.
everest-base-camp

Cascada Victoria, Zambia/Zimbabwe
De două ori mai înaltă decât Niagara şi de lărgime impresionantă, cascada Victoria, situată la frontiera dintre Zambia şi Zambezi, oferă, mai ales în anotimpul ploilor, o privelişte extraordinar de impresionantă. De fapt, nu este o cascadă, ci un întreg complex colosal de canioane şi căderi de ape, cu pereţi imenşi de stâncă de pe care apele fluviului Zambezi se aruncă în abis, cu zgomot de tunet, ridicând o ceaţă de picături fine de apă, prin care razele soarelui răsfrâng curcubee. De altfel, Mosi-oa-Tunya, numele cascadei în limba tonga vorbită de populaţia indigenă, înseamnă „fumul care tună”.
cascada-victoria

Jaisalmer, India
Aşezat în mijlocul deşertului Thar, Jaisalmer, „Oraşul de Aur” din provincia indiană Rajasthan, în vestul Indiei, e o aşezare cu construcţii vechi, cu un aer de orăşel desuet, deşi, în vârful sezonului turistic, ajunge să adăpostească 80.000 de oameni.
jaiselmer-rajasthan-india

Muntele Fuji, Japonia
Nenumărate fotografii mai vechi şi mai noi, ca şi picturile vechilor maeştri japonezi (în frunte cu Hokkusai şi ale sale „36 de vederi ale Muntelui Fuji”) ni-l înfăţişează ca pe un pisc izolat, cu creştetul acoperit de zăpadă – simbolul însuşi al măreţiei solitare. Şi totuşi, sute de mii de persoane escaladează acest con vulcanic de 3.776 m înălţime (în 2009 au fost aproximativ 300.000). Se merge cu autobuzul sau maşina proprie până în anumite puncte, situate la peste 2.300 de metri, de unde urcarea e permisă doar pe jos.
mt-fuji-summit


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...