(FOTO) O nouă colecție de la Adidas, inspirată de URSS, a stârnit un val de indignare pe Internet

(FOTO) O nouă colecție de la Adidas, inspirată de URSS, a stârnit un val de indignare pe Internet

O nouă linie de îmbrăcăminte și accesorii lansată de Adidas, cu ocazia Cupei Mondiale din Rusia din 2018, inspirată de URSS, a stârnit un val de indignare și multe dezbateri pe internet, dar și în Lituania, care și-a exprimat vocea în semn de protest împotriva mărcii sportive pentru utilizarea simbolurilor din epoca sovietică, care sunt interzise în țara baltică.

Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei a condamnat ceea ce numește „nostalgie imperială” în numele mărcii sportive Adidas, după ce a descoperit pe site-ul oficial al acestei companii îmbrăcăminte cu simboluri care făceau referire la fosta Uniune Sovietică.

Mai mult, unii utilizatori de internet și-au exprimat nemulțumirea față de brandul german prin intermediul rețelelor sociale. Unii dintre ei au sugerat chiar lansarea unei linii dedicate nazismului.

La rândul său, Ministerul de Externe al Rusiei a reamintit Ministerului de Externe al Lituaniei despre cifra lui Arvydas Sabonis, considerat unul dintre cei mai buni jucători de baschet din toate timpurile, care era membru lituanian al fostei echipe naționale sovietice, scrie actualidad.rt.com.

0