(FOTO) Noul Volkswagen Passat – primele imagini şi informaţii oficiale

by Genko Genko

Volkswagen face ultimele pregătiri pentru noua generaţie Passat. Primele schiţe anunţă un design mai agresiv, iar primele informaţii confirmă prezenţa unui diesel de 240 de cai putere.

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea noii generaţii Volkswagen Passat, tot mai multe informaţii despre modelul de segment mediu ies la iveală. Un comunicat de presă al germanilor dezvăluie detalii despre noul Passat şi oferă o serie de schiţe oficiale.

Imaginile trădează un aspect frontal ceva mai angular, cu blocuri optice ascuţite, o grilă care se continuă până la nivelul farurilor şi un spoiler cu linii simple. Sportivitatea pare a fi sugerată de schiţe din orice unghi ai privi, profilul anunţând chiar o linie arcuită ca în cazul unui coupe cu patru uşi. Acest detaliu estetic ar face însă inutilă prezenţa unui viitor urmaş pentru Passat CC. Designul va fi caracterizat de prezenţa unor stopuri cu lumini LED şi a unor blocuri optice faţă care combină halogen-ul şi LED-urile, împreună cu sistemul de asistare Dynamic Light Assist.

944269l-610x390-b-12a306ca

Interiorul va creşte din punct de vedere calitativ, Volkwagen încercând să se apropie cât mai mult de segmentul premium. Echipările de top vor primi un ecran digital de 12.3 inch, care va ţine locul instrumentelor de bord, ca în cazul noului Audi TT. De asemenea, sistemul multimedia va fi capabil să se sincronizeze cu tablete sau telefoane inteligente prin intermediul noii generaţii de sisteme multimedia Modular Infotainment System. Nu va lipsi nici head-up display-ul, sistemul de asistare a remorcii în marşarier şi noua generaţie Park Assist, care va permite parcarea cu faţa.

Ecranul de 12.3 inch care ține locul instrumentelor de bord pe Audi TT

Ecranul de 12.3 inch care ține locul instrumentelor de bord pe Audi TT

Surprize mari şi sub capotă. Aici, pe lângă motorizările pe care le cunoaştem deja, gata să ofere între 120 şi 280 de cai putere, noul Passat va fi gata să adopte şi un nou propulsor diesel bi-turbo. Acesta va avea o capacitate de 2.0 litri şi va fi capabil să livreze 240 de cai putere şi 500 de Nm. Sunt performanţe extrem de apropiate de cele ale dieselului de 3.0 litri. Unitatea va fi asistată de o cutie DSG cu şapte rapoarte şi de tracţiunea integrală 4Motion. Chiar şi aşa, dieselul va promite o medie a consumului de numai 5 litri/100 de kilometri.

Pe lângă noul diesel, anul 2015 ne va aduce şi o versiune hibridă a lui Passat. Ea va putea fi alimentată la priză şi va fi alcătuită dintr-un motor pe benzină, 1.4 TSI, şi un altul electric, de 102 cai putere. Resursele totale vor însuma 204 cai putere şi vor putea garanta, graţie unui pachet de baterii litiu-ion, o autonomie totală de 50 de kilometri. Autonomia combinată va ajunge la 965 de kilometri.

614664l-610x390-b-37ce33ff

Şi din punct de vedere structural vor exista îmbunătăţiri, noul Passat urmând să folosească platforma MQB, dar modificată pentru a putea garanta o masă mai mică. Folosirea intensă a aluminiului în anumite zone va duce la o greutate totală mai mică cu 85 de kilograme decât în cazul generaţiei actuale. Acest aspect va avea influenţă şi asupra consumului, estimat a fi cu 20% mai mic decât în prezent.

Primele imagini ale noului Passat vor debuta la începutul lunii iulie, în vreme ce un debut oficial este programat abia în luna octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

CITIȚI ȘI...