(FOTO) Muzeul în care își au culcușul 74 de pisici. Totul a pornit de la împărăteasa Ecaterina a-II-a

(FOTO) Muzeul în care își au culcușul 74 de pisici. Totul a pornit de la împărăteasa Ecaterina a-II-a

Muzeul Ermitaj din San Petersburg este unul dintre cele mai vechi şi mai grandioase muzee din lume. În afară de exponatele impresionante, în interior au culcuș și 74 de pisici.

Fondat în 1754 de către împărăteasa Ecaterina a-II-a, locul găzduiește peste trei milioane de obiecte. Muzeul este deschis publicului din 1852, iar vizitatorii din întreaga lume apreciază colecția expusă permanent, scrie descopera.ro.

Muzeul este amplasat într-un complex istoric alături de Palatul de Iarnă, locul de reședință al împăraţilor Rusiei. Elisabeta a Rusiei a ordonat amplasarea pisicilor domestice în palat pentru capturarea şoarecilor din holurile şi subsolurile palatului. Pisicile au reuşit să îndepărteze dăunătorii, iar împărăteasa a decis să păstreze pisicile pentru îndeplinirea rolului de distrugători ai paraziţilor.

CAT3

Atunci când palatul a fost transformat într-un muzeu, pisicile au rămas în clădire pentru a proteja exponatele de rozătoare. Populaţia de pisici a trăit continuu la Ermitaj din secolul XVIII până în prezent. Într-o scurtă perioadă a celui de-Al Doilea Război Mondial, pisicile au dispărut din zonă din cauza foametei care a lovit Uniunea Sovietică.

RUSSIA-CULTURE-HISTORY-ARTS-ANIMAL-MUSEUM

Din anul 1950, populaţia de rozătoare a început să crească, aşadar pisicile au fost aduse din nou pentru eradicarea rozătoarelor. Din 1990, administratorul muzeului a iniţiat un program de îngrijire a locuitorilor blănoşi din cadrul Muzeului Ermitaj.

cats

În 2007, administratorii muzeului au început să adopte pisici fără stăpân, iar din 2011 au iniţiat ,,Catfest” o celebrare anuală a populaţiei de pisici din cadrul Ermitaj. În timpul festivalului, sponsorii aduc mâncare şi jucării pentru pisici.

hermi

În prezent, în cadrul muzeului se află 74 de pisici. Acestea trăiesc la subsol şi nu au voie să se plimbe prin galerii.

0