(FOTO) Manhattanhenge, fenomenul care îi uluieşte pe fotografi, văzut în 12 cele mai spectaculoase locuri din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada 30 mai – 12 iulie, locuitorii din New York au ocazia de a fi martorii unui fenomen astronomic deosebit, care se petrece de doar două ori pe an. Soarele apune printre zgârie-norii din Manhattan, motiv pentru care aici se adună sute de fotografi amatori, scrie CNN.

Efectul a fost botezat, în 1996, „Manhattanhenge”, după similitudinea cu Stonehenge. Acolo, soarele la apus se aliniază cu cercurile concentrice de pietre, la fiecare solstiţiu.

Evenimentele de tip „Manhattanhenge” au loc în toate oraşele cu străzi lungi, aliniate de la est la vest, şi cu mulţi zgârie-nori.

Iată 12 cele mai spectaculoase locuri unde poate fi văzut acest fenomen:

1. U Bein Bridge, Mandalay, Myanmar

Când soarele apune, începe cel mai spectaculos fenomen, pe unul din cele mai lungi poduri din lemn. U Bein Bridge, numit după fostul primar U Bein, este un pod de lemn cu o lungime de 1,2 km. Podul, ocupat ziua de călugări budiști și localnici, pare să se relaxeze atunci când soarele se duce în jos.mm

2. Maasai Mara Rezervatia Nationala, Kenya 
La amurg, întinderea de savană pare a fi colorată în roșu, sub apusul de soare fermecător. Cel mai bun timp pentru a vedea acest fenomen este perioada iulie-octombrie, atunci când migrația anuală de zebre, gazele gnu și Thomson ajung la Marea din Serengeti.

45

3. Uluru și Kata Tjuta, Northern Territory, Australia

Bombat Uluru se ridica la aproximativ 348 de metri deasupra câmpiei și se extinde cinci kilometri pe o circumferință de 9.4 km. Este o priveliște uimitoare, oferită de apusul de soare. Aici terenul este dominat de minuni gigantice. Stânca Uluru își schimbă culorile după razele soarelui vărsate peste peisajul câmpiei.

130807123409-11-sunsets-uluru-and-kata-tjuta-horizontal-gallery

4. Aci Trezza , Catania , Italia

Aci Trezza este un sat de pescari de pe coasta de est a Siciliei. Este orașul în care Giovanni Verga a scris în 1881 romanul „I Malavoglia”. Insulele Ciclopilor, trei la număr, în formă de coloană de roci, sunt principala atracție pentru vizitatori. Conform legendei, aceste roci au fost aruncate de Polyphemus și Ulysses. Marea Mediterană aici strălucește ca lumina soarelui de aur la amurg.

i

5. Grand Canyon, Arizona

„Eu cred în evoluție. Dar, de asemenea, cred că, atunci când merg în excursie la Marele Canion și văd apusul soarelui, simt că mâna lui Dumnezeu este acolo”, a declarat senatorul american John McCain.

Indiferent de convingerile lor religioase, milioane de oameni vizitează locul în fiecare an pentru a prinde un apus de soare. Hopi Point, unde puteți vedea straturile de rocă, este unul dintre cele mai bune locuri pentru a fotografia spectacolul făcut de soare.

a

6. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Nu e nimic mai frumos decât să vezi cum soarele apune printre cocoșile unei cămile, pe dunele de nisip. Aici se poate vedea apusul soarelui pe o lungime de o mie de metri, unde ultimele raze de soare fac o combinație perfectă cu nisipul.

d

7. West Lake, Hangzhou, China

West Lake se mândrește cu o scenă a apusului de soare rafinat. Leifeng Pagoda, iluminată de razele finale ale zilei a devenit celebră pentru imaginile prinse de fotografi.

c

8. Guanshan, Kenting, Taiwan

Un apus de soare pe Guanshan este una dintre cele mai mari atracții din sudul Taiwanului. Guanshan este un munte de 152 de metri din Parcul Național Kenting. Locul oferă cel mai bun punct pentru a vedea Peninsula Hengchun. Peninsula nu are nicio autostradă, ceea ce îi conferă o imagine ca din paradis, odată cu apusul soarelui.

t

9. Oia, Santorini, Grecia

Orașul deal din Oia este o destinație binecunoscută pentru a vedea minunea făcută de apusul de soare. Roca vulcanică și casele albe și albastre, susținute de Marea Egee, realizează o scenă uimitoare pentru turiștii din întreaga lume.

g

10. Rapa Nui (Insula Paștelui), Chile

Aproximativ 3.700 de kilometri în largul coastei chiliene, în Oceanul Pacific, în cea mai estică insulă polineziană, se găsesc statui de piatră ale culturii Rapa Nui. De secole aici este văzut cel mai fascinant apus de soare.

vdf

11. Phnom Bakheng, Angkor, Cambodgia

Cunoscut drept „apusul de soare pe deal”, Phnom Bakheng este un loc popular pentru un apus de soare în stil cambodgian. Templul hindus construit la sfârșitul secolului al IX-lea se găsește pe partea de sus a unui deal, oferind vederi minunate, în special spre seară.

cc

12. Maui, Hawaii

Plaja lungă cu nisip alb, valuri crashing și conul proeminent de zgură Pu’u Ola’i, păstrează pentru iubitorii de apus de soare o splendoare de neuitat. Anual locul este vizitat de mii de turiști pentru a vedea un apus spectaculos și memorabil.

2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...