(FOTO) Malala Yousafzai, criticată de pakistanezi pentru ținuta sa de la Universitatea Oxford

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activista pentru drepturile femeilor Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel, care a început anul acesta să urmeze cursurile prestigioasei universități Oxford, a fost criticată pentru ținuta sa. Tânăra în vârstă de 20 de ani s-a lovit de comentariile dure ale celor din Pakistan, țara ei de origine, pentru că „nu se îmbracă în conformitate cu regulile musulmane”, scrie The Telegraph.

O imagine în care se presupune că ar fi Malala Yousafzai a început să circule pe rețelele de socializare, cu toate că identitatea tinerei din fotografie nu a putut fi confirmată. În imagine, tânăra poartă o pereche de jeanși skinny, botine și are capul acoperit și un văl, ținută considerată „prea occidentală” de mai mulți conaționali pakistanezi ai tinerei. De asemenea, Malala a fost criticată și pentru faptul că merge singură la cursuri, fără să fie însoțită de tatăl ei.

În mod ironic, săptămâna trecută, la festivitatea de inaugurare a noului an universitar, Malala stârnea din nou discuții, însă de data aceasta era criticată pentru că refuză să își dea jos vălul, deși militează pentru drepturile femeilor, conform digi24.ro.

Malala Yousafzai este una dintre cele mai proeminente voci din Pakistan care au atras atenția asupra unei probleme presante: accesul femeilor la educație și modalitățile îngrozitoare prin care acestea sunt constrânse să nu meargă la școală: de la intimidări, până la acte de violență.

Când avea doar 15 ani, Malala a fost împușcată în cap de un grup de talibani, în autobuzul cu care se întorcea de la școală, pentru că a avut curajul să susțină că femeile au dreptul la educație.

Ulterior, ea a devenit o voce puternică pentru drepturile femeilor din Pakistan, iar cazul ei a atras atenția pe plan internațional asupra dificultăților și agresiunilor cu care se confruntă pakistanezele.

Pe 10 octombrie 2014, Malala a devenit cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, pe care l-a primit pentru lupta sa neîncetată contra opresiunilor asupra copiilor și femeilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...