(FOTO) Luptă aprigă în ”Campionatul Găgăuziei la fotbal”: Ciok-Maidan, Cișmikioi și Baurci, în lupta pentru titlu

by Genko Genko

Găgăuzii, pe lângă pretențiile tot mai mari de autonomie față de Chișinău, și-au încropit chiar și un campionat local de fotbal, pe care l-au intitulat pompos: ”Campionatul Găgăuziei la fotbal”.

Portalul local de știri, Găgăuzinfo.md, a dedicat miercuri chiar și o amplă știre la tema aprigelor lupte din așa-zisul campionat de fotbal. Astfel, jurnaliștii din autonomie au venit cu relatări ”grăitoare” de la meciurile din campionat.

Se pare că derby-ul etapei a doua din campionatul găgăuz a fost partida dintre Cișmikioi și Baurci, în care, conform sursei amintite, ”gazdele au suferit o înfrângere la scor în fața celor de la Baurci, 2:6”.

”Spectacol” se pare că a fost și pe ”arena” din Cazaclia, acolo unde gazdele au învins cu 4:1 adversarii din Beșchioz, în timp ce fotbaliștii din Ciok-Maidan au pierdut la scor de neprezentare în fața celor din Vulcănești.

După 2 etape crâncene, lideri ai campionatului sunt cei din Baurci, care au acumulat 4 puncte, dar puternic din spate vin Ciok-Maidanul, Copciacul sau Beșchiozul. Lanterna roșie a clasamentului este clubul din Cișmikioi, care are 0 puncte și un golaveraj de 3:9.

Și pentru a da o greutate și mai mare importanței campionatului intern de fotbal, jurnaliștii din sudul republicii au postat la știre o poză din meciul de aseară din sferturile Champions League, dintre Borussia Dortmund și Real Madrid.

Снимок

CITIȚI ȘI...