(FOTO) Imagini emoţionante: Cum ne iubesc animalele domestice

by Genko Genko

Majoritatea oamenilor nu au plăcerea şi posibilitatea de a cunoaşte sau de a se apropia de animale domestice. De cele mai mule ori ei le percep ca pe nişte „bucăți de carne”. Pentru ei, o vită este o friptură, un piept, un pachet de carne tocată. Un porc este o felie de bacon, un cotlet de porc, nişte costiţe sau o bucată de slănină. Un pui este o aripă, un piept sau o coapsă.

Deşi această clasificare poate fi utilă uneori pentru a şti mai uşor ce să cumperi şi să pui pe masă familiei, ea poate aduce şi mai mult la îndepărtarea oamenilor de la încercarea de a cunoaşte, de a gândi raţional ce au fost de fapt aceste bucăţi de carne, înainte de a deveni aşa. Nu trebuie să uităm că ceea ce vezi în vitrinele magazinelor sau în propria farfurie pe masă a fost cândva o vietate, la fel ca şi noi toţi, diferenţa noi şi ele este că acestea sunt lipsite de raţiune.

Aceste vietăţi, la fel ca şi alte animale domestice de companie pe care le răsfăţăm în fiece zi, au şi ele simpatii, antipatii, dorinţe, uneori ne iubesc pe noi oamenii chiar mai mult decât o fac animalele de companie. Diferenţa este că acestora nu le oferim şansa de a-şi exterioriza sentimentele faţă de noi aşa cum o facem cu preferaţii noştri: câinii şi pisicile.

Aruncaţi o privire la imaginile de mai jos. Fiecare relevă două elemente cheie: în primul rând, faptul că animalele de fermă pot oferi o cantitate infinita de dragoste, și 2, putem alege să le răspundem cu aceeași dragoste și afecțiune pe care ne-o împărtăşesc ele.

mucca

mucca2

mucca3

mucca4

mucca5

mucca6

mucca7

mucca8

mucca9

mucca11

mucca10

mucca11

mucca12

CITIȚI ȘI...