(FOTO) Imagini apocaliptice. Transportul public blocat, peste 500 de localități deconectate de la energie

(FOTO) Imagini apocaliptice. Transportul public blocat, peste 500 de localități deconectate de la energie

Iarna a pus stăpânire pe Moldova. La sfârșit de aprilie, stratul de zăpadă măsoară până la jumătate de metru. Autospecialele curăță non-stop traseele cele mai importante dar chiar și așa nu reușesc să o facă în timp util astfel încât transportul să poată circula. Mai mult, salvatorii recomandă oamenilor să nu iasă din casă fără nevoie. Oricând ar putea să cadă vreun copac din cauza greutății omătului, spun ei.

„Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI îndeamnă oamenii să rămână în case și sa nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare. Mai mult, pericolul vine de la zăpadă care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment. În aceste condiții salvatorii indemnă cetățenii să-si mențină calmul și sa asculte mesajul autorităților”, se arată într-un comunicat al Serviciului Situații Excepționale.

Mai mulți internauți au surprins imaginile apocaliptice.

iarna

iarna2

„Parcă sunt imagini din filmul The Day After Tomorrow”, scrie un utilizator al rețelei facebook.

iarna3

Zeci de autospeciale ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale patrulează pe străzi iar drumarii încearcă să curețe traseele. Mașinile circulă, însă, cu dificultate. Nici așa nu vezi prea multe prin oraș pentru că șoferii nu s-au încumetat să-și scoată automobilele pe un așa timp. Transportul public nu circulă practic în niciun sector al capitalei pentru că liniile de înaltă tensiune au cedat din cauza greutății zăpezii. Mulți oameni s-au pornit pe jos la serviciu.

0