(FOTO) A fost lansată cea mai scumpă mașină din lume; Costă peste 10 milioane de euro

by Genko Genko

Rolls-Royce Sweptail a fost prezentat în cadrul Concursului de Eleganță de la Villa d’Este. Caroseria lucrată manual și interiorul inspirat de ambarcațiunile de lux sunt ingredientele celei mai scumpe mașini noi din lume.

Când activezi în segmentul de lux este destul de complicat să aduci lucruri care să surprindă cu adevărat. Dar Rolls-Royce știe cum să intre din nou în prim-plan. Cu ocazia Concursului de Eleganță de la Villa d’Este, producătorul britanic a expus modelul unicat Sweptail în fața publicului numeros.
Rolls-Royce Torpedo Photo: James Lipman / jameslipman.com

Rolls-Royce Sweptail folosește platforma lui Phantom Coupe, dar caroseria și interiorul au fost proiectate după gustul clientului. Conform oficialilor, este pentru prima dată când un client alege să se implice atât de mult într-un proiect, iar dezvoltarea lui Sweptail a durat patru ani. Un alt lucru extrem de interesant este prețul plătit de clientul a cărui identitate a rămas anonimă. Zvonurile spun că Rolls-Royce Sweptail costă peste 10 milioane de euro și astfel devine cea mai scumpă mașină nouă din lume.Rolls-Royce Torpedo Photo: James Lipman / jameslipman.com

Caroseria a fost lucrată manual, interiorul abundă în accesorii realizate din lemn nobil, iar în habitaclu pot călători doar două persoane. Conform declarațiilor făcute de oficialii constructorului britanic, clientul misterior a fost profund impresionat de caroseriile de Rolls-Royce din anii ’20 – ’30. Interiorul a fost inspirat de iahturile de lux.

CITIȚI ȘI...