(FOTO) Cum arată cele 1300 de medalii ce vor fi acordate în cadrul JO de la Soci

by Genko Genko

Cele aproximativ 1300 de medalii ce vor fi acordate în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci au fost confecționate și vor fi aduse în orașul care va găzdui Olimpiada pe parcursul acestei săptămâni.

Distincțiile au fost confecționate de un prestigios producător de bijuterii din Moscova. Ele vor fi livrate în Soci miercuri, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a celei mai importante competiții sportive din acest început de an.

Peste două tone de argint, 700 de kg de bronz și 6 kg de aur s-au utilizat la confecționarea distincțiilor.

La fabricarea distincțiilor s-au folosit combinații dintre cele trei metale prețioase și policarbonat transparent, fapt ce le va conferi o greutate mai mică. Designul medaliilor este unul special, incluzând diferite motive ce reprezintă culturile și grupurile etnice ale Rusiei. Pe ele mai este reprezentat și peisajul variat al orașului de pe malul Mării Negre, cu razele soarelui reflectându-se pe apele mării.

Medals_BG

Pe distincții mai pot fi regăsite cercurile olimpice, precum și numele competiţiei în limba engleză şi logo-ul JO de la Soci. Pe marginea lor este gravat numele oficial al competiției în limbile rusă, engleză și franceză.

Medals2

Medaliile vor cântări între 460 și 531 de miligrame, vor avea 10 milimetri în grosime și un diametru de 100 de milimetri.

CITIȚI ȘI...