(FOTO) Cele mai fermecătoare orașe din Europa; O localitate din România printre ele

by Genko Genko

Există atât de multe orașe fermecătoare încât nu ne-ar ajunge o viață să le vizităm. Jurnaliştii de la The Huffington Post recomandă turiştilor nouă cele mai frumoase oraşe europene, a căror mărime poate varia, dar care au în comun acelaşi lucru – farmecul.

Printre aceste oraşe se numără şi Sibiu din România, despre care huffingtonpost.com precizează că a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007.

Iată clasamentul celor mai frumoase orașe din Europa:

Bibury, Anglia
Este considerat „cel mai frumos oraș din Marea Britanie”, potrivit sursei. Orașul dispune de locașuri care au fost construite în 1380 și transformate în vile în secolul al XVII-lea.
a
Eguisheim, Franța
Orice oraș care a fost votat ca cel mai preferat și cel mai frumos al unei țări este obligat să fie fermecător, iar Eguisheim se înscrie în această categorie.
b

Bruges, Belgia
Diferite canale, străzi pietruite și un centru istoric medieval, care este inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO – iată ce definește aces oraș din Belgia.
c

Colmar, Franța
Un loc perfect pentru cei care doresc să uite de zgomotul urban și să admire comorile naturii.

d

Gruyeres, Elveția
Brânza este literalmente numele acestui oraș medieval, stabilit la poalele Alpilor.

f

Giethoorn, Olanda
Giethoorn este „Veneţia Olandei”, aflată la aproximativ 55 de mile nord-est de Amsterdam. Există aproximativ 180 de poduri care trec peste canalele adorabile ale orașului.

g

Alberobello, Italia
Ceea ce este fermecător în acest oraș are legături strânse cu clădirile albe de calcar, o perspectivă de top.

h

Cesky Krumlov,  Republica Cehă
Un Patrimoniu Mondial UNESCO, orașul merită vizitat în orice lună a anului, nu însă și vara.

n

Sibiu, România
Acest oraş pietonal prietenos are un nivel superior, plin  de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior (oraşul  de jos, n.r.) cu case situate pe străzi pietruite. Nu este de mirare că a fost  Capitală Culturală Europeană în 2007.

m

CITIȚI ȘI...