(FOTO) Au fost desemnați câștigătorii concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”. Iată lucrările care ar putea apărea în parcul „Valea Trandafirilor”

(FOTO) Au fost desemnați câștigătorii concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”. Iată lucrările care ar putea apărea în parcul „Valea Trandafirilor”

Parcul Meu, proiect care are drept scop amenajarea parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei a încheiat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”, lansat la 1 martie curent. Astfel, în urma votului publicului, dar și a celui acordat de juriul profesionist, au fost desemnați câștigătorii care vor fi premiați de către organizatorul concursului, proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, cu premii în valoare de 10.000 de lei, 5.000 de lei și 2.000 de lei. Premiile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii de premiere ce se va desfășura pe data de 24 mai curent.

Concursul Sculptură pentru Parcul Meu are drept scop identificarea schițelor de sculpturi care s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor, după modernizarea acesteia.

După lansarea concursului, în perioada 1-15 mai publicul a votat lucrarea preferată pe pagina proiectului Parcul Meu, iar în cadrul unui eveniment, desfășurat pe data de 15 mai, juriul profesionist a acordat punctajul pentru lucrările prezente în concurs. Juriul profesionist a acordat note lucrărilor, în funcție de relevanța pentru temă; originalitate; atractivitate; formă și estetică.

Astfel, lucrările care au acumulat cele mai multe puncte sunt:

  • „Метафизика культурного кода”, autor Serghei Balta – 72,05 puncte;
  • „Familia”, autor Dumitru Vlasov – 58,72 puncte;
  • „Inspirație”, autor Constantin Marcu – 57,6 puncte.

„Nu sunt specialist în sculptură sau arhitectură, motiv pentru care, înainte de a veni la acest eveniment, m-am consultat cu colegii de serviciu referitor la schițele de sculpturi analizate în cadrul acestui concurs. Au fost evidențiate lucrările „Familia” și „Метафизика культурного кода”, care reprezintă o valoare artistică, se încadrează în spațiu și denotă un mesaj clar. De asemenea, aș vrea să menționez și lucrarea „Copilul salvează natura”, care ține colivia în mână, un personaj tradițional, întâlnit chiar și în poveștile lui Spiridon Vangheli”, a menționat reprezentantul primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc.

„Am oferit nota maximă lucrării „Метафизика культурного кода” pentru tot: formă modernă, bine gândită, originală ca și combinație de materiale. Lucrarea „Sculptură pentru Parcul Meu” mi-a plăcut, de asemenea, însă pentru realizarea acesteia ar fi necesari alți parametri dimensionali, o înălțime de cel puțin 3 metri. Lucrarea „Chemarea strămoșilor” este interesantă din punct de vedere simbolic – lupul dacic”, a opinat, la rândul său, sculptorul Mihai Damian, membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.

0