(FOTO) 10 mâncăruri europene pe care trebuie să le încerci în ţara lor de origine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De fiecare dată când faci un popas într-o țară străină, trebuie să degusti specialitățile locale. Rețetele sunt respectate cu sfințenie, iar gustul este cel autentic. Iată ce nu trebuie să ratezi în călătoriile tale din Europa.

Citeşte şi: Aplicația care te anunță când expiră mâncarea la supermarket; Proiect finanțat de UE

1. Tiramisu, Italia
În ciuda faptului că se bucură de o popularitate enormă în întreaga lume, desertul numărul 1 al italienilor nu are o istorie prea lungă. Ingredientele sunt destul de recente – pișcoturile Savoiardi au apărut în secolul 19 pentru a celebra vizita făcută de un rege francez ducelui de Savoy. Brânza Mascarpone datează din secolul 17, însă nu există documente care să confirme acest lucru. În orice caz, succesul unui tiramisu constă în calitatea acestor două ingrediente.
Tiramisu

2. Coq Au Vin, Franța
Unii ar fi tentați să spună că până la urmă e un fel de tocăniță din carne de pasăre, ei bine, nu. Coq au vin (inițial gătit cu carne de cocoș, așa cum îi spune și numele, acum și cu carne de pui) este o mâncare tipic franțuzească, eleganță, fină, aromată, preparată cu dragoste, o mâncare în care modul de pregătire face diferență.
Coq Au Vin, Franta

3. Fettuccine Alfredo, Italia
Tuturor ne plac pastele și orice bucătar amator are în caietul cu rețete măcar una cu paste. Italienii le iubesc atât de mult încât au creat rețete de paste cam cu orice. Trebuie să guști neapărat acest fel de mâncare simplu și delicios ce are în spate o istorie de aproape 100 de ani.
Fettuccine Alfredo, Italia

4. Gulaș, Ungaria
Devenită mâncare tradițională în Ungaria, gulașul este o supă sau tocană ce are la bază carnea de vită, paprika, ardei și ceapă. Există însă numeroase variante de gulaș, ce au printre ingrediente și cartofi, roșii, chimen, usturoi, în care vită este înlocuită cu porc etc.
Gulas, Ungaria

Citeşte şi: (VIDEO) Omul care trăiește fără apă și mâncare de 78 de ani

5. SchwarzwA¤lder Kirschtorte (tort Pădurea Neagră), Germania
SchwarzwA¤lder Kirschtorte este un desert nemțesc delicios, ce a devenit popular în toată lumea. Se pare că prăjitura imită portul popular al femeilor din munții Pădurea Neagră. Cele trei sau patru straturi de blat de ciocolată simbolizează rochia neagră, straturile de cremă albă reprezintă cămașa albă cu mâneci bufante, cireșele de deasupra amintesc de pălăria de paie (Bollenhut ) cu 14 pampoane roșii – se spune că femeile nemăritate poartă pălăria roșie până se căsătoresc, apoi poartă pălăria neagră – iar cârlionții de ciocolată fac referire la voalul negru care acoperă ochii localnicelor.
Schwarzwälder Kirschtorte (tort Padurea Neagra), Germania

6. Șnițelul vienez, Austria
Wiener Schnitzel sau șnițelul vienez este un fel de mâncare națională în Austria iar rețeta a fost preluată și adaptată în bucătăriile multor popoare. Originea lui este destul de controversată. Se spune că ar avea la bază un fel de mâncare din nordul Italiei, Cotoletta alla Millanese, a cărui rețetă generalul Joseph Radetzky ar fi adus-o în Austria la mijlocul secolului XIX. În același timp, există voci care susțin că șnițelul era preparat în Viena încă din secolul XVIII.
Snitelul vienez, Austria

7. Pastel de nata, Portugalia
Se spune că îndrăgitele tarte cu cremă de ou ar fi apărut în jurul sec. XVIII, în Mănăstirea Hiernonimitilor din parohia Santa Măria de Belém, Lisabona. În acea perioadă mănăstirile dispuneau de o cantitate mare de ouă și foloseau albușul fie pentru scrobitul hainelor monahale, fie pentru clarificarea vinului, astfel încât rămâneau cu multe gălbenușuri, pe care le foloseau de obicei pentru prepararea dulciurilor.
Pastel de nata, Portugalia

Citeşte şi: (FOTO) 9 cele mai controversate feluri de mâncare de pe Glob

8. Chakhokhbili, Georgia
Mai puțin cunoscută în România, bucătăria georgiană abundă în rețete simple și gustoase. Se spune că odihnindu-se după ce a creat lumea, Dumnezeu s-a împiedicat de munții Caucaz și i-a căzut un platou cu bunătăți, ce au dat naștere bucătăriei georgiene. Chakhokhbili este o mâncare tradițională ce nu lipsește din meniurile restaurantelor cu specific georgian. Gătit inițial din fazan, Chakhokhbili se prepară acum din orice carne de pasăre, dar varianta cel mai des întâlnită este cu pui. Chakhokhbili este un fel de tocăniță cu mirodenii și sos de roșii iar secretul constă în prospețimea ingredientelor.
Chakhokhbili, Georgia de-origine_8

9. Bündner Nusstorte, Elveția
Bündner Nusstorte este un desert extrem de popular, reprezentând între 20-40% din vânzările patiseriilor și cofetariilor din Elveția. Se spune că a fost inventată de patiserul Fausto Pult în 1926, care apoi în 1934 ar fi prezentat-o la târgul Mustermesse din Basel, tarta cu nucă devenind astfel faimoasă. Există și o altă variantă conform căreia la baza tartei ar sta Fuatscha grassa, o prăjitură pe care cei din Engadin o preparau în fiecare duminică, în timp aceștia îmbunătățind rețeta prin adăugarea caramelului și a umpluturii de nucă, apărând astfel delicioasă tartă cu nuci.
Bündner Nusstorte, Elvetia

10. Patatnik, Bulgaria
Patatnik este un preparat tipic regiunii din munții Rodopi, dar care este consumat și în alte părți ale Bulgariei. În unele zone este cunoscut sub denumirea de kashnitsa. Este asemănător unei plăcinte și conține în principal cartofi rași, ceapă, mentă, uneori și brânză și carne.
Patatnik, Bulgaria

Citeşte şi: (STUDIU) Mâncarea sănătoasă costă de trei ori mai mult decât cea nesănătoasă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...