Fostul primar de Taraclia Serghei Filipov și-a făcut dreptatea la CSJ într-un dosar fabricat care i-a luat patru ani din viață

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul primar al orașului Taraclia, Serghei Filipov, a fost achitat de Curtea Supremă de Justiție în dosarul în care se cerea atragerea la răspundere penală pentru exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. În fapt, în 2013, edilul a emis o dispoziție privind defrișarea a 31 de arbori din specia tuia occidentală într-un scuar din fața primăriei. Despre câștigul în cauza sa, acesta a informat pe o rețea de socializare.

„Aceasta mi-a ocupat patru ani, dar nevinovăția mea a fost demonstrată”, a scris Filipov pe pagina sa de Facebook, menționând că Curtea Supremă de Justiție a emis decizia în „dosarul tuilor” în favoarea sa.

„Clounada dezgustătoare în dosarul fabricat care a avut loc la Judecătoria Cahul nu a avut nimic comun cu un proces echitabil. Sunt foarte bucuros că dreptatea a triumfat”, a mai scris fostul edil de Taraclia.

Serghei Filipov a ținut, de asemenea, să mulțumească tuturor celor care l-au ajutat și susținut, în speță, avocaților, tuturor celor care au susținut acțiunea „Eu sunt Filipov”, jurnaliștilor care au reflectat procesul, politicienilor și activiștilor civici din Moldova și Bulgaria, diplomaților, colegilor și colaboratorilor poliției care „nu s-au temut” să compară în calitate de martori în instanță, oamenilor care au participat la ședințele de judecată și la diverse acțiuni în favoarea sa etc.

„Este foarte important să nu-ți pierzi niciodată dreptatea. Din câte vedeți, aceasta nu e doar o categorie morală, dar deja și una juridică”, a mai menționat Filipov pe rețeaua de socializare.

Serghei Filipov a fost ales primar al orașului Taraclia în anul 2011, canidând pe lista PCRM, din primul tur, cu peste 64% din voturi. În 2015, deși se afla în plin proces penal, acesta a fost reales în funcție, la fel din primul tur, cu aproape 70% din voturi, dar deja candidând independent.

Procurorii au calculat atunci că prin dispoziția primarului, intereselor publice și mediului înconjurător i-au fost cauzate daune în proporții considerabile, evaluate la peste 164 de mii de de lei.

Este de menționat că potrivit legislației în vigoare excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu săvârșite de către o persoană de demnitate publică se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...