Forţele de ordine au reţinut un recidivist deosebit de periculos

by Genko Genko

Un recidivist deosebit de periculos, în vârstă de 33 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut la un hotel din sectorul Râşcani.

Individul a fost încătuşat de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, în cadrul activităţilor speciale întreprinse. Asupra lui poliţiştii au depistat un pistol fără permis, substanţe narcotice şi pastile cu efect psihotrop. Bărbatul se afla în urmărire penală pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, iar în anul 2009 a fost eliberat din puşcărie după ce şi-a ispăşit pedeapsa pentru furturi din locuinţe.

Forţele de ordine au stabilit că suspectul ar fi fost implicat şi într-un caz de escrocherie. Potrivit lui, la începutul lunii mai curent, ar fi luat în chirie două automobile de „Renault Megane” pe care le-a vândut ca piese, la preţuri de 800 şi, respectiv, 1.000 de euro. Ulterior, poliţiştii au depistat unităţile de transport în garajul cumpărătorului. Acesta începuse deja procesul de dezasamblare. Automobilele au fost ridicate şi urmează a fi returnate firmelor care le-au dat în chirie.

Actualmente au loc acţiuni suplimentare de investigaţii pentru a stabili complicitatea bărbatului şi în alte crime înregistrate. El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi urmează a fi cercetat penal pentru escrocherie, păstrare şi consum de droguri, furturi dar şi pentru păstrarea ilegală a armelor. Conform legislaţiei penale în vigoare, suspectul e pasibil de închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

CITIȚI ȘI...