FMI: În 2014 economia Republicii Moldova va creşte cu peste 2%

by Genko Genko

Economia Republicii Moldova va creşte în 2014 cu peste 2%, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI), care s-a aflat într-o misiune în Republica Moldova în perioada 22-30 aprilie.

Expercții FMI au ajuns la concluzia că economia Republicii Moldova şi-a revenit după seceta din 2012 şi a evoluat pozitiv anul trecut. Astfel, pentru anul 2014 FMI prognozează un ritm de creştere de peste 2%.

Șeful Misiunii FMI, Max Alier, a subliniat importanţa promovării în continuare a reformelor în vederea asigurării stabilităţii macroeconomice. „Realizarea reformelor structurale, conform obiectivelor stabilite în Strategia Naţională de Dezvoltare, este crucială pentru susţinerea creşterii economice”, a precizat Max Alier, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Citește și: FMI: În 2014 economia Moldovei va crește cu 3,5%

În cadrul misiunii, FMI a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Iurie Leancă. Aceștia au împărtăşit viziunea comună asupra continuării unor politici bugetar-fiscale şi monetar-valutare.

Amintim că la începutul lunii aprilie curent în raportul World Economic Outlook, realizat de  FMI, se preconiza o creșere economică pentru Republicii Moldova  de aproximativ 3,5.

FMI a revizuit astfel prognoza făcută în octombrie 2013, când estima o creștere a economiei naționale de 4%.

CITIȚI ȘI...