Filat comentează ultimele evenimente din Ucraina: ”Mă bucur pentru victoria mult așteptată a poporului ucrainean”

by Genko Genko

Cu puțin timp în urmă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care comentează ultimele evenimente din statul vecin.

”Spuneam ieri că Ianukovici trebuie să plece. Nu a avut curajul și demnitatea să o facă! Acum câteva minute, cu o majoritate zdrobitoare, a fost demis de Rada Ucraineană. Mă bucur pentru victoria mult așteptată a poporului ucrainean! Este o victorie dobândită cu prețul multor vieți omenești! Poporul Ucrainei a demonstrat întregii lumi că nici șantajul gazului, nici frica nu-i poate opri pe oameni din lupta lor pentru liberate și o viață mai bună!”, scrie Filat.

”Am luptat întotdeauna pentru drepturile omului, am susținut voința poporului ucrainean chiar și atunci când nimeni nu credea că vor avea sorți de izbândă și nu mi-am schimbat opțiunile politice în funcție de conjunctură. Și voi acționa întotdeauna la fel, pentru că nimic nu îmi va schimba înțelegerea că libertatea este cel mai de preț lucru pe care îl are omul. Iar pentru libertate trebuie să luptăm permanent”, continuă liderul PLDM.

”Salut spiritul de solidaritate al deputaților din Rada Supremă care s-au unit în numele stabilității, în numele intereselor vitale ale țării! Mă bucur că în Rada Ucraineană a fost creată o majoritate stabilă care optează pentru interesele poporului și care va putea asigura o guvernare proeuropeană”, încheie acesta.

CITIȚI ȘI...