Fost agent KGB, despre probabilitatea ca Putin să declanșeze războiul: „De frică, i se va topi botoxul”

by Genko Genko

Iuri Șveț, fost agent sovietic, în prezent analist financiar american, a declarat pentru publicația Gordon că un om ca Vladimir Putin, care „în fiecare an dispare din spaţiul public pentru 7-10 zile ca să-şi facă facelifting şi să-şi injecteze botox”, nu ar putea declanșa un război mondial pentru că „de frică, botoxul se va topi şi se va scurge”.

El a povestit amănunte din culisele KGB-ului, amintind de poreclele pe care liderul de la Kremlin le-a avut de-a lungul timpului, dar și care au fost motivele pentru care Putin nu a lucrat niciodată ca agent secret.

Iuri Șveț a dezvăluit că Vladimir Putin nu a fost numit în serviciile de informare externe, ci în direcția KGB a Leningradului pentru că, în comparație cu ai săi colegi, el avea aptitudini sub mediu. În Leningrad, actualul lider al Rusiei se ocupa de lucruri lipsite de importanță, adică citea denunțurile studenților asupra profesorilor și denunțurile profesorilor asupra rectorilor, relatează Adevărul, citând Gordon.

Potrivit bigrafiei oficiale, în 1985, Putin a fost trimis în Germania de Est, unde a lucrat la oficiul teritorial al serviciului de informare din Dresden. Șveț susține că KGB-ul nu a desfășurat activități de spionaj în RDG.

„Agenţii ruşi plecau în oraşe, precum Berlin sau Dresden, ca într-o excursie de vacanţă”, a mai adăugat acesta. Acolo, misiunea lui Putin era să organizeze excursii pentru tovarășii de rang înalt ce veneau din Moscova.

Întrebat care e posibilitatea ca Putin să apese „butonul nuclear”, Şveţ a răspuns: „zero”.

CITIȚI ȘI...