FC Barcelona are un nou antrenor; Fără un palmares impresionant

by Genko Genko

Ernesto Valverde a fost confirmat drept noul antrenor al Barcelonei, cu care a semnat un contract pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

Preşedintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu, a făcut anunţul aşteptat de toată lumea la numai două zile distanţă de ultimul meci al trupei blaugrana cu Luis Enrique pe bancă: finala Cupei Spaniei, cu Deportivo Alaves.

„Valverde are abilitatea, cunoştinţele şi experienţa necesară pentru a conduce Barcelona. A promovat mulţi jucători tineri, în stilul pe care îl face clubul nostru. Este un om care munceşte foarte mult şi este un fan al tehnologiei, pe care o foloseşte în antrenamente şi pregătirea meciurilor”, l-a descris Bartomeu pe noul „principal” al Barcelonei.

Antrenorul în vârstă de 53 de ani le-a mai pregătit pe Bilbao (două mandate), Espanyol, Olympiacos (în două perioade), Villarreal şi Valencia.

Valverde are şase trofee în cariera de „principal”: trei titluri şi două Cupe în Grecia, cu Olympiacos, şi o Supercupă a Spaniei, cu Bilbao, în 2015.

Mundo Deportivo scrie că Valverde va debuta în mod normal pe banca Barcelonei pe 22 iulie, la New Jersey, într-o partidă cu Juventus de la International Champions Cup. Patru zile mai târziu, Barcelona joacă împotriva lui Manchester United la Washington, iar pe 29 mai va întâlni Real Madrid, la Miami.

Pentru a ajunge la Barcelona, Valverde ar fi refuzat Sevilla, Valencia, dar și oferte din Premier League.

Ernesto Valverde revine la Barcelona după 27 de ani. A fost fotbalistul catalanilor între 1988 şi 1990, perioadă în care a cucerit Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei cu gruparea blaugrana.

22 de meciuri şi opt goluri pentru Barca a adunat ca jucător Valverde.

În ultimii patru ani, în care a fost condusă de viitorul antrenor al Barcelonei, Athletic Bilbao a câştigat 102 meciuri, a remizat de 45 de ori şi a pierdut 65 de jocuri.

Din postura de antrenor al bascilor a pierdut Cupa Spaniei în 2015, după o finală cu Barcelona, dar și-a luat revanșa în Supercupă, pe care Bilbao a câștigat-o.

Ernesto Valverde va fi prezentat oficial de catalani în cursul zilei de joi.

Locul lui Valverde la Athletic Bilbao a fost luat de fostul antrenor al echipei secunde a bascilor, Jose Angel Ziganda.

CITIȚI ȘI...