„Fără frică”. Jurnalista Natalia Morari: „Am fost filmată în timp ce făceam dragoste cu bărbatul meu”

„Fără frică”. Jurnalista Natalia Morari: „Am fost filmată în timp ce făceam dragoste cu bărbatul meu”

Jurnalista Natalia Morari spune că a fost amenințată cu dosar penal și spionată în propriul apartament când făcea dragoste cu bărbatul său. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă dedicate campaniei „Fără Frică”.

„Prima dată când mi s-a spus că eu trebuie să fiu cuminte, a fost acum nouă ani, odată ce am fost expulzată din Federația Rusă ca jurnalistă a revistei libere News Times. Atunci a fost a doua încercare de a intra în Rusia cu soțul meu. La acel moment, noi am stat trei zile pe aeroportul Domodedovo din Moscova, fără a avea legătură cu rudele noastre, cu mama”, a afirmat Natalia Morari.

Aceasta a mărturisit, totodată, că în timpul celor trei zile mama acesteia a fost telefonată și i s-a spus că Natalia fie se va liniști, fie „va sfârși rău”.

De asemenea, aceasta a povestit că a văzut imagini video intime, menţionând: „în care eu făceam dragoste cu bărbatul meu în apartamentul pe care eu îl închiriam”, dar și că a fost preîntâmpinată de oameni din Procuratura Generală să aibă grijă de hainele personale, „pentru că eu aș putea găsi droguri în timpul perchezițiilor care ar putea să aibă loc”.

Astfel, aceasta a condamnat acțiunile, declarând că este trist că în Republica Moldova este periculos să muncești în calitate de jurnalist liber.

„Mie îmi pare foarte rău că am ajuns în țara în care să faci jurnalism liber este periculos. Eu vreau să trăiesc într-o altfel de societate, de aceasta am să ies duminică la marșul Fără Frică. Haideți să îmbrățișăm fricile noastre și să luptăm cu aceste”, a recunoscut jurnalista.

Totodată aceasta a anunțat că, de curând, un jurnalist cunoscut a fost nevoit să părăsească Republica Moldova, fiindcă îl păștea pericolul de ai fi intentat dosar penal.

0