Faceţi cunoştinţă, dragi cititori, cu Tesla Model S – Maşina anului 2013

by Genko Genko

Mulţi sceptici ale căror creiere se alimentează cu emisiile ţevilor de eşapament încă nu se pot obișnui cu ideea că o maşină totalmente electrică într-adevăr funcţionează, că poate avea destulă autonomie, o acceleraţie pe măsură, dar mai presus de toate, să ofere senzaţia că interacţionezi cu ceva extraordinar. Asta fiindcă nu au auzit de Tesla Model S, de la Tesla Motors (Statul California, SUA).

6

Publicaţia „Consumers Reports” i-a acordat, după o serie riguroasă de teste, nota 99 din totalul de 100. Mai mult, „Automobile Magazine” şi „Motor Trend” au declarat Tesla Model S „Maşina anului 2013”.

Faptele vorbesc de la sine: autonomie de 482 km (varianta Performance), încărcarea bateriei în mai puţin de cinci ore, acceleraţie 0-100 km/h în 4,2 secunde ( Performance), 5+2 locuri, două portbagajuri (faţă şi spate), viteză maximă de 200 km/h, suspensie pneumatică inteligentă, acoperiş panoramic, zero emisii de CO2, distribuirea greutăţii pe axe 50/50 şi lista poate continua.

La interior nu găsim nici un buton cu excepţia celor de pornire a luminilor de semnalizare şi de deschidere a compartimentului pentru mănuşi, ci un ecran tactil de 17″ pe consola centrală şi câteva comenzi pe volan. Prin intermediul ecranului, pot fi acţionate o sumedenie de setări ale maşinii: modul de conducere, starea bateriei, farurile, hărţile, telefonul, multimedia, deschiderea şi setarea luminozităţii acoperişului etc.

2
Sursa foto: www.3ders.org

Cum arată? Foarte bine, din toate unghiurile. În sfârşit, o companie din SUA a reuşit să umple golul de rafinament de pe piaţa americană a sedanurilor de lux.

tesla-model-s-official1
Sursa foto: www.engadget.com

Tesla Model S este actualmente mai mult decât o maşină, este liderul unei revoluţii în domeniu, asemenea Ford-ului Model T în 1908 sau primei generaţii de Iphone pe piaţa smartphone-urilor.

Ce-i drept, ar fi o nebunie să deţii o Tesla în Moldova, unde energia electrică se întrerupe fără preîntâmpinare, drumurile sunt nişte valuri de asfalt de proastă calitate, nemaivorbind de lipsa unei strategii clare de diminuare a poluării şi oferirea unor beneficii deţinătorilor de automobile hibride sau electrice.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu