Facebook se schimbă din nou; ce nu vei mai vedea în News Feed

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Veste bună pentru utilizatorii Facebook. Potrivit AllFacebook, reţeaua de socializare plănuieşte să contribuie serios la îmbunătăţirea calităţii informaţiilor prezente în News Feed.

Mai concret, Facebook are de gând să monitorizeze atent comentariile, postările care cer „like-uri”, share-urile, link-urile de tip spam, dar şi fotografiile şi clipurile repetate frecvent de administratorii de pagini Facebook.

Oficialii Facebook, inginerul software Erich Owens şi Product Managerul Chris Turitzin, au făcut acest anunţ prin intermediul unei postări pe Newsroom. Aceştia au ţinut să precizeze că scopul Facebook este de a afişa un content cât mai corect utilizatorilor săi, fără a pierde însă informaţiile importante şi relevante pentru ei.

„Începând de astăzi, anunţăm o serie de îmbunătăţiri pentru News Feed, în încercarea de a reduce numărul postărilor pe care utilizatorii le consideră spam şi pe care nu doresc să le vadă. Majoritatea acestor postări sunt publicate de pagini care încearcă în mod deliberat să obţină o distribuţie mai mare decât în mod normal. Publisherii care fac în mod frecvent şi intenţionat acest lucru vor înregistra o scădere a distribuţiei în lunile următoare. Cei care nu obişnuiesc să faca asta, vor observa însă o foarte uşoară îmbunătăţire”, promit cei doi.

Aceştia oferă şi câteva exemple de postări ce urmează a fi afectate de această nouă decizie a companiei.

Like-ul momeală: Există numeroase postări pe Facebook ce pot fi vizualizate doar dacă cei interesaţi apasă în prealabil butonul de „Like”. În acest mod, distribuţia este mult mai mare decât în mod normal, reuşind să ajungă în News Feed-ul unui număr considerabil mai mare de oameni.

Postările rulate frecvent: Paginile şi utilizatorii Facebook tind să posteze frecvent anumite poveşti, anumite fotografii sau anumite clipuri. În urma testelor făcute recent, a reieşit faptul că îmbunătăţirea News Feed-ului determină oamenii să ascundă cu 10% mai puţine poveşti.

Linkuri spam: Există postări care folosesc nu doar un limbaj inadecvat, dar şi păcălesc utilizatorii să dea click pe linkuri care nu duc la informaţia promisă, ci la un site care conţine doar publicitate. În cele mai multe din cazuri, acestea promit să ducă utilizatorul la o anumită galerie foto.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...