Facebook se implică în ancheta FBI, după ce rușii au cumpărat reclamă pe rețeaua de socializare

Facebook se implică în ancheta FBI, după ce rușii au cumpărat reclamă pe rețeaua de socializare

Facebook se implică activ în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA. Rețeaua de socializare va pune la dispoziția Congresului mii de reclame politice cumpărate de ruși, a anunțat Mark Zuckerberg. Imediat, Kremlinul a negat orice amestec.

Într-o intervenție live pe Facebook, fondatorul rețelei de socializare a anunțat că va pune la dispoziția Congresului conținutul a mii de reclame cu tentă politică publicate în timpul campaniei pentru prezidențialele de anul trecut. Mark Zuckerberg a promis și mai multă transparență.

Mark Zuckerberg: „Cele mai multe reclame sunt cumpărate prin aplicație sau prin site-ul nostru fără un contact direct cu cineva de la Facebook. Așa s-a întâmplat și în acest caz”.

În urmă unei anchete interne, Facebook a descoperit peste trei mii de anunțuri cumpărate cu 100 de mii de dolari. Într-un comunicat se arată că „vasta majoritate a acestor anunțuri nu se refereau direct la alegerile americane sau la un candidat anume dar vizau sa amplifice anumite mesaje politice și divizarea sociala”.

Mark Warner, senator: „În sfârșit Facebook devine responsabilă, dar dovada o să o vedem în cantitatea de materiale pe care ni le vor oferi, iar apoi vor trebui să continue să lucreze cu noi la identificarea și altor site-uri care ar putea să fie rusești”.

Kremlinul a negat orice implicare. Nu știm cine și cum achiziționează publicitate pe Facebook, iar noi nu am făcut niciodată asta, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Putin.

Amestecul în alegeri a devenit o preocupare tot mai mare. Mark Zuckerberg a vorbit și despre scrutinul din Germania de duminică și a amintit că Facebook a închis deja mii de conturi false și colaborează cu autoritățile de la Berlin.

0