Facebook elimină mesageria din aplicaţiile pentru mobil, Messenger va deveni obligatoriu

by Genko Genko

Utilizatorii Facebook care se conectează de pe telefoanele mobile s-au obişnuit să aibă acces la toate serviciile pe care le oferă cunoscuta reţea de socializare direct din cadrul aplicaţiei dedicate. Acum, Facebook vrea să îi determine pe utilizatori să folosească o aplicaţie separată pentru a dialoga în scris cu contactele lor de pe această reţea de socializare.

Deocamdată, serviciul de mesagerie este integrat în aplicaţia mobilă de Facebook.

„Am început astăzi să îi prevenim pe oameni că mesajele vor ieşi din aplicaţia Facebook pentru a intra în aplicaţia Messenger”, propusă de acelaşi grup, dar care oferă doar servicii de mesagerie, a precizat compania americană.

Pentru a continua să trimită mesaje de pe mobil, oamenii vor avea nevoie să instaleze aplicaţia Messenger.

Messenger este prezentat drept un instrument mai rapid şi mai eficient pentru a discuta pe chat.

Anumiţi specialişti îşi pun totuşi o serie de întrebări în legătură cu interesul grupului american de a-i obliga pe membrii reţelei Facebook să folosească o altă aplicaţie atunci când vor să îi contacteze pe prietenii lor de pe reţea.

Facebook a anunţat, în februarie, că a cumpărat aplicaţia de mesagerie mobilă pe internet WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei.

CITIȚI ȘI...