Expert ucrainean: Sabotorii şi trădătorii din rândul forţelor de ordine sunt veriga slabă în lupta contra teroriştilor

by Genko Genko

Reprezentanţii forţelor locale de ordine din regiunile estice ale Ucrainei sunt veriga slabă în ofensiva contra teroriştilor.

Despre asta a scris directorul Centrului de cercetări politico-militare, coordonator al grupului ”Rezistența prin Informații”, Dimitri Tîmciuk, pe pagina sa de Facebook.

„Sabotajul şi trădarea din rândurile lor au o amploare globală. Aceasta este una din cele mai mari probleme, pentru care, actualmente, soluţii evidente nu există”, a menţionat el.

Tîmciuk este de părere că miliţienii reprezintă o resursă serioasă pentru forţele separatiste.

„Dacă-şi vor continua servicul în cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei, aceşti trădători vor fi o ameninţare enormă pentru interesele ţării. Totodată, în cazul unei concedieri în masă, vom fi martorii unei măriri imediate a numărului membrilor grupărilor teroriste, unde aceştia îşi vor continua activitatea anti-ucraineană, pe banii ruşilor”, atenţionează el.

De asemenea, Tîmciuk menţionează despre necesitatea stringentă de suplinire a numărului oamenilor legii la frontiera cu Federaţia Rusă din regiunile Doneţk şi Lugansk, pentru a împiedica introducerea în Ucraina a armelor rusești.

CITIȚI ȘI...