Experiment fără precedent: Pretendenții la ”nemurire”

by Genko Genko

Compania rusească ”КриоРус” deja de câțiva ani se ocupă de înghețarea oamenilor și a animalelor, imediat după moarte, pentru o eventuală ”înviere”, în viitor. În crio-camerele acestei companii deja se află 34 de oameni și circa 14 animale domestice, informează РБК.

Clienții acestor servicii sunt cetățeni ai diferitor țări, nevoiți să scoată din buzunar 36 000$ pentru înghețarea întregului corp și 12 000$ – pentru înghețarea capului și a creierului, proces supranumit ”neuropăstrare”.

Tehnologia presupune înghețarea organismului imediat după moartea biologică a acestuia, întrucât creierul rămâne viu, câteva minute din momentul morții. Totuși, există clienți care își doresc înghețarea ”de vii”.

Fondatorii ”КриоРус” recunosc că afacerea le aduce un profit considerabil și că deja și-au răscumpărat cheltuielile pentru cumpărarea capsulelor de păstrare rece.

Angajații companiei nu oferă nicio garanție privind învierea ulterioară a organismelor înghețate. Ei doar afirmă că peste 50 de ani, medicina va permite procesul de restabilire a vieții.

”КриоРус” este criticată ca fiind organizație de șarlatani, întrucât actualmente nu există o tehnologie eficientă de înghețare a organismului uman. Din punct de vedere juridic, organizația nu oferă nicio dovadă documentară a activității pe care o întreprinde.

Vezi și pagina web a companiei:

CITIȚI ȘI...